Jihadisten som försökte mörda Hedegaard släppt av Turkiet

ISLAM. Islamisten som försökte mörda författaren och debattören Lars Hedegaard utanför hans bostad var libanesen Basil El-Cheikh Hassan. Han tog sig ut ur landet omgående efter mordförsöket, men greps i april i år av den turkiska polisen.

Danska myndigheterna väntade på ett utlämnande så att rättegången kunde starta.
Nu avslöjas det att turkiska regeringen använt Hassan i en fångutväxling med Kalifatet. Ett  stort antal turkiska medborgare, bl a
hela personalen på konsulatet i Mosul, hade tillfångatagits av jihadisterna i ISIS. Nu samlade den turkiska regeringen ihop alla
jihadister de fann i sina fängelser och köpte loss turkarna. I det svepet kom islamisten Hassan med…
Således:
 • Hassan slåss nu i ISIS trupper.
 • Ingen rättegång i Danmark.
 • Ingen klarhet i vilken terrorgrupp som låg bakom mordförsöket.

Jihand i Malmö      Politiken

TIDIGARE 2014-04-27. Arab gripen för mordförsöket på Hedegaard

I februari förra året sköt någon mot och missade den islamfientlige debattören Lars Hedegaard i hans hem. Nu har en misstänkt gripits.

2014-04-27_1239

Dansk polis ska ha varit den misstänkte mannen på spåren under några månaders tid. I fredags greps han samtidigt som polisen slog till mot nio adresser i Köpenhamnsområdet och två i utlandet. Flera personer med anknytning till den misstänkte har också hörts, skriver bland annat tidningen Politiken. Utredningsledare Jörgen Skov understryker dock i Köpenhamnspolisens pressmeddelande att bara en person är misstänkt för dådet.

Lars Hedegaard är författare, publicist och medgrundare till Trykkefrihedsselskabet. Organisationen menar att islam är det största hotet mot yttrandefriheten. 2011 fälldes Hedegaard av Østre Landsret (danska motsvarigeheten till Hovrätten) för brott mot den danska rasismparagrafen, för utfall mot muslimer. Han friades sedan av Högsta domstolen.

Ovanstående är Sydsvenskans sätt att rapportera. Observera att de kallar Hedegaard islamfientlig i rubrik och ingress trots att Hedegaard friats i Högsta domstolen.

Journalistförbundets PUBLICITETSREGLER. Ge korrekta nyheter

 1. Massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.
 2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.
 3. Löpsedel, rubrik och ingress skall ha täckning i texten.

I danska media benämns Lars Hedegard som debattör, däremot beskriver danskarna föga förvånade lite mer utförligt än Sydsvenskan och förmodar jag andra svenska media om gärningsmannen. Danskarna skriver att han greps i Turkiet men även att han uppehållit sig i Syrien. Sydsvenskan skriver utomlands. Dansk media säger att mannen är dansk medborgare med etniskt ursprung i Mellanöstern. Sydsvenskan skriver misstänkt man.

“Gerningsmanden blev af Lars Hedegaard Jensen og vidner beskrevet som: 20-25 år, ca. 175-180 cm høj, almindelig af bygning med skæg på hagen. Han var af anden etnisk herkomst end dansk og talte dansk uden accent. Manden var iført en rød postjakke med postlogo, lyse kondisko”

“Manden er 26 år gammel og er af mellemøstlig oprindelse, bekræfter vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, på pressemødet”

Det handlar om en 26-årig arab med danskt pass, som opererat under den falska identiteten
“Mohammed Issa”. Han flydde från Danmark omedelbart efter det misslyckad attentatet, han är enligt turkiska media libanes. 

Ektrabladet    Politiken

Mordförsök mot islamkritikern Lar Hedegaard

Stort stöd efter attacken mot Hedegaard – kasta ut dem ur landet 

 

5 thoughts on “Jihadisten som försökte mörda Hedegaard släppt av Turkiet

 1. Erdoğan är Hitlers arvtagare, jag är säker på att han och IS sover under samma täcke, han kommer nu att samla så mycket NATO material han kan innan hans anknytning till IS bli känd. Dagen kommer närmare och närmare där kriget med Islam bli verklighet, en verklighet som Islamister redan lever i. De ha ju sagt att de är i krig med väst. Det är bara våra politiker som är lika naiv som den brittiska primärminister som steg ur planet viftande ett stycke papper och basunerade “Inget krig under vår livstid” Neville Chamberlain hete han, lika naiv och korkade som Svensken som sa “Vår beredskap är god”

  Vi i väst är så korkade vi livnär våra mördare, i de flesta Europeiska storstäder ha vi nu “No go Zones” där Sharia härskar och vildsvin i nattskjorta” inte konstig att de garva åt oss, man kan säga om Putin vad man vill men inte tillåter han att Muslimer inrätta No go zones i Moskva eller annorstädes i Sovjetun, förlåt Ryssland.
  Många ta illa up när jag säger att sända dom till Polen till kollo, men vad de ha i åtanke för oss om de vinner kommer inte att skilja sig nämnvärd från det. Hellre i “Duschen” än att få huvud avskuren med en slö kniv. Deras humanism ha vi ju set exempel på. Och vad gör väst sitter där med tummen i röven och hacka på Israel som verka vara den enda nationen som vet vad det handlar om, bortsett från några naiva Fredsapostlar inom landet.

  • Vi ha ju redan i Nyköping så gott som en “No go zone” kallad Brandkärr, Dags att sätta dom på plats

 2. Sen jag för många år sedan läste om Turkiet har jag vägrat resa dit även om de har många kulturella sevärdheter.

  Idag är jag ännu mer misstänksam, framför allt på Erdogans agenda.

 3. Helt i stil med dagens islamistiska Turkiet…Tänk om alla som åker till det landet på semester,kunde börja fundera över vilka man därmed sponsrar !
  Den nya världens egen “lill Hitler ” Erdogan !

Kommentera