Kastas ut – pensionatet ska bli asylboende

INVANDRING. Svante Jansson och hans fru som har drivit Stornäsets pensionat och vandrarhem i fem år kastas nu ut för att stället ska bli asylboende.

Svante Jansson är bestört: – Vi blir utslängda. Vi fick beskedet två timmar innan det offentliggjordes i media.

Lite på skämt frågade han då om de skulle flytta ut före nyår. – Då fick jag svaret att det kan bli fortare än så.

Irritationen är stor för de har redan en hel del bokningar till nästa år, bland annat 15 bröllop, 120 skidskyttar i februari, sedan 40 innebandyspelare.

– Vi har 30 möblerade rum, tre allrum och en matsal, jag vet inte var vi ska göra av alltihop.

Enligt planerna ska Stornäset inrymma 100 asylsökande, ett antal som förvånar Svante Jansson.

– Brandmyndigheten har beslutat att högst 70 personer får vistas här samtidigt och det är med vissa förbehåll.

De har lagt ner mycket jobb på Stornäset. Målsättningen har varit att behålla den fina miljön och gästerna har kommit både från när och fjärran.

– Det har tagit lång tid men nu har vi lyckats tvätta bort institutionsstämpeln, i somras kom det 600 när vi hade musik här.

Hyresgästerna som bor i de andra husen på området är också mycket upprörda.

Svante Jansson kommer nu att ta kontakt med en jurist för att kontrollera vilka rättigheter de har som hyresgäster.

Kent Johansson är en av ägarna till fastigheten. – Vi blev kontaktade av ett norskt företag som vi bedömer vara seriöst. De vill driva asylboende på Stornäset.

Men än så länge är vare sig köpe- eller hyreskontrakt undertecknat. Först krävs det att Migrationsverket besiktar fastigheten och bedömer om det fungerar som asylboende.

Analyser efter valet har gått ut på att försöka förstå varför SD gick fram så mycket, samtidigt fortsätter vansinnespolitiken med okontrollerad invandring. Hittade följande stycke i ST.nu som verkligen belyser vad som hänt i Sverige.

-Pettersson uppmanar de valanalytiker som undrar hur Sverigedemokraterna kunde få 13 % i valet att läsa artiklar som denna i Sundsvalls Tidning men tror inte PK-etablissemanget fattar ändå…för övrigt tror jag knappast det går att vräka en hyresgäst på så här kort tid. Normalt gäller ett års uppsägning.

10 thoughts on “Kastas ut – pensionatet ska bli asylboende

  1. Svante Jansson och hans fru som i nuläget driver anläggningen måste vara väldigt oroliga. Skulle inte tro att det finns många andra jobb i området…………blir deras öde att då jobba på anläggningen men med asylanter, min empati till Svante och hans fru.

    Hoppas att ni lyckas avstyra detta asylspektakel.

    • En numera inarbetad verksamhet som försörjer minst två personer, byts ut mot 100 asylsökanden som betalar ingenting och en personalstyrka om minst 15 personer med avtalsenlig lön och arbetsgivaravgifter, cirka 500 000 per /person och år inklusive övertid och obekväm arbetstid. Kanske mer, då förhållandet mellan intagna och arbetsstyrkan verkar i knappaste laget. Dessutom vet vi att det tillkommer stora kostnader för slitage och åverkan på inventarier.
      Kanske någon av de asylsökande åtminstone kan hjälpa till med snöröjningen. Jasså inte! Facket godkänner inget sånt.

  2. Det finns ingen gräns på detta vansinne. Enda förklaringen 7klövern har
    för avsikt att Sverige skall bli ett muslimskt land med allt vad det innebär
    INBÖRDES KRIG !!!

    • Nisse, jag undrar vilka ska kriga för oss? Har vi några militäre kvar?

      Javisst ja, det har skickat ett specialförband på 250 till Mali.

      Jag är så urless på alla dessa klagande ”män” som lämnat fru och småbarn och sitter här och gnyr. De klagar på platsen (inte en stor lägenhet i storstan) de klagar på maten, de klagar på vädret, de klagar på löss, de klagar på att de blandas med folk från andra länder osv osv.

      Den enda som var strålande glad var ukrainskan med sina småbarn som hamnade i Åsarna!

    • Problemet Nisse är att om ”svenskar gör uppror” har militären numera rätt att rikta vapen mot dessa svenskar. Man sa aldrig mera efter Ådalen, men Alliansen gjorde en ändring i grundlagen, utan att det skrev om det i tidningarna. Blir regeringen hotad är det fritt fram för militären att skjuta sina landsmän

  3. Det blir precis som svenska folket röstar. Partier som heller än att lyssna på SD, och inte förstår allvaret i att ta emot 80-100-tusen gäster per år utan har tagit som huvuduppgift att hålla SD utanför det politiska styret leder nu vårt land mot kaos.

Kommentera