Från Marmara till ISIS:s illdåd


ISLAM. Enligt turkiska rapporter dödades i tisdags en IHH-medlem i samband med amerikanska flyganfall i Syrien. IHH-medlemmen som deltog i Marmara flottiljen 2010 och attackerade israeliska soldater hade anslutit sig till Islamiska Staten som nu anklagas för att begå illdåd under sin framfärd i Mellanöstern.

Ya’akov Bolinet Alniak, en välkänd person inom IHH, skrev även en bok om den våldsamma incidenten ombord på Marmara som bordades av israeliska kommandosoldater då fartyget försökte bryta den israeliska blockaden. Nio personer dödades i den våldsamma sammandrabbningen och Alniak skall ha varit en av dem som var direkt involverad i attacken mot de israeliska soldaterna.2014-09-29_1914

Enligt turkiska rapporter anslöt sig Alniak nyligen till ISIS och har varit involverad i strider i Syrien. I ett av sina sista Facebook-inlägg innan han dödades av amerikanska anfall mot en ISIS-anläggning i Syrien skrev han ”Mitt liv och min död är för Allah”.

Emanuel Nahshon, talesperson for utrikesdepartementet, säger att rapporterna visar på ”ett direkt samband mellan extremisterna inom IHH och mördarna i ISIS”.

Den amerikanska militären, i samarbete med Qatar, Saudiarabien, Jordanien, Förenade Arab Emiraten och Bahrain påbörjade anfall mot ISIS i Syrien i tisdags. I fredags rapporterades det att 150 stridande för ISIS och al-Nusra-fronten hade dödats i anfallen i Syrien, de flesta var inte syriska medborgare.

Kurdiska källor rapporterade även att mål anfallits i Kobane nära den turkiska gränsen och 23 stridande skall ha dödats.

IHH – Insani yardim vakfi på turkiska (Stiftelsen för humanitär hjälp) är en Islamsk turkisk stiftelse, tvättäkta islamister enligt många, med nära band med Hamas i Gaza och nu tydligen också med islamska staten.

IHH låg bakom Free Gaza –Ship to Gaza i Sverige – högerextrema islamister och svenska vänsterextremister tillsammans…

Ynet News 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: