1 000 nya platser för asylsökande behövs varje vecka


INVANDRINGEN. Idag avslutar Migrationsverket en riks-omfattande upphandling av 5 000 platser på helt nya asylboenden. Bland anbuden finns skolor, hotell och kursgårdar runt om i Skåne. Varje vecka ska tusen nya platser tas i bruk. Strömmen av asylsökande slår alla tidigare rekord. Sedan midsommar har 30 000 personer sökt asyl. De allra flesta kommer från Syrien och Eritrea. Det här skapar proppar i flyktingmottagandet, som är dimensionerat för betydligt färre nyanlända. Eftersom kommunerna saknar bostäder för dem som fått flyktingstatus måste Migrationsverket hitta ständigt nya asylboenden. Redan i somras handlade verket upp 5 000 platser från privata entreprenörer. Nu handlar man upp lika många platser till. Varje plats kostar staten drygt 300 kronor per dygn. Med den nya upphandlingen har Migrationsverket fått merkostnader på tre miljoner kronor per dag. Migrationsverket avser att snabbt öppna korridorboenden i egen regi. Hittills finns 300 sådana platser, men ytterligare 1300 är på gång i höst. Många av asylentreprenörerna gör stora vinster, andra gör förluster och vill bli av med Migrationsverket som hyresgäst. Bland annat Sidsjö Fastigheter.  Migrationsverket tänker öppna egna boenden och gör dom det av skälet att spara pengar så är de bra dumma i huvudet.

-Pettersson undrar när den svenska asyldebatten ska nyktra till?

Härifrån kommerde asylsökande

Antal nyanlända asylsökande i Sverige vecka 1-38 under 2014.

 1. Syrien 21 515
 2. Eritrea 9 394
 3. Statslösa 5 245 (oftast palestinier från Syrien)
 4. Somalia3 396
 5. Afghanistan 2 064
 6. Irak 1 739
 7. Albanien 1 137
 8. Ukraina 836
 9. Serbien 814
 10. Kosovo796

Andra länder 10 095 Totalt 57 031 


20 responses to “1 000 nya platser för asylsökande behövs varje vecka

 • jockfall

  Politikerna borde öppna sina gästrum.

  Gilla

 • Stenbock

  Pica pica:
  Hoppas nattfrosten kan avhjälpa en del av Anticimex arbete !

  Gilla

 • Pica pica

  Nu tycks man vara koncentrerad på att hitta asylboende. Det kan man i o f s förstå med upp till 2500 asylsökande i veckan. MEN då räcker inte 5000 platser långt. Vet inte hur många som får PUT eller TUT av dessa 2500 men säkert långt över 50 %? Därtill kommer kvotflyktingar och ensamkommande barn. (dessa ”barn” har en kraftig ökning också). Det är väl bara kvotflyktingarna, de riktiga flyktingarna, som inte ökar.

  Vad som sen blir intressant är hur alla med uppehållstillstånd kommer vidare. Enligt Ullenhag finns det (före valet) minst 12.000 som sitter fast på asylförläggningar för att de inte fått kommunplatser. Dessa 12 tusen fördubblas och tredubblas nog ganska snabbt och blir en rejäl flaskhals.

  Nästa steg blir att göra som med ensamkommande barn, köra över kommunerna och tvinga dem? Men går det? Och vilka kommuner kommer att finna att på måndag morgon ska vi ta hand om 160 flyktingar som ska ha barnomsorg, tandvård, sjukvård, skola och inte minst fina egna bostäder. Allt inom viss tid. Kommunens Arbetsförmedling ska ha kapacitet och tolkar så de kan ge alla ett bra mottagande från den första dagen, Sfi och arbete får de lite mera tid till.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Hörde just på nyheterna från SWR i sydvästra Tyskland,att de frivilliga hjälporganisationerna som för över hundra år sedan,inrättades för att bistå uteliggare och andra behövande (ur egna befolkningen),nu tvingas stänga största delen av sina utskänkningsställen.
  Orsaken sades vara,att den stora anstormningen av ”azylsökanden” funnit en plats,där de kan hämta sin mat gratis ! Därmed lämnas nu landets egna utarmade,åt ett okänt framtida öde….

  Gilla

 • Pica pica

  Vad är det Ullenhag brukar säga? Vi måste följa de förordningar vi skrivit under. Hur många av ovanstående 57 tusen skulle ha kommit hit om vi följt Dublin-förordningen?

  Gilla

 • Rannug

  När tar platserna slut och vad händer då?

  Gilla

  • Kurt

   Då få vi som ha stora lägenheter eller bo ensam i en stor lägenhet tillförordnade ”Gäster”

   Gilla

   • Stenbock

    Kurt:
    Vi kan a l l a hjälpa till i nödens stund…
    I mitt ghetto,och ”min” trappuppgång t.ex. har en zigenarefamilj sedan någon vecka, öppnat övernattningsplatser åt sina ”landsmän”..(fattiga EU-medborgare)
    Märkte för en tid sedan,att det skedde märkliga inflyttningar klockan 2 på natten.
    Eftersom det är svårt att sova vid sådant oljud,gick jag ut i trappan för att se om det brann.Upptäckte då att det bars in stora IKEA-kartonger på andra våningen..
    Sen en vecka tillbaka hör man nu frampå småtimmarna,hur gästerna står nedanför på gatan skrikande,och undrar om det finns platser lediga.Ytterdörren som i stort tvingas hållas låst dygnet om,p.g.a. tidigare stölder och vandaliseringar innebär ju,att logivärdarna nu tvingas springa upp/ner,för att öppna dygnet om !

    Gilla

  • Lars Lind

   Kalabalik … Och mera ”tvång” mot kommunerna!

   Gilla

 • Varg i Veum

  Vad förväntar man sig egentligen efter att man öppnat gränserna på mer eller mindre vid gavel? Att flyktingplatser ska växa som svampar ur jorden efter att ha blivit gödslade med svensk godhet? För att sen inte tala om bostäderna de ska ha. Enligt hyresgästföreningens beräkning för några år sen (ingen vet exakt dock då myndigheterna inte räknat på lägenheter sen 1990!?) så fanns det år 2009 knappt 1500 outhyrda lägenheter i Sverige. So go figure liksom.

  Klicka för att komma åt 0032_Antal_hyreslagenheter.pdf

  Gilla

 • Anders Johansson

  Intressant att vissa av boendena gör förluster.

  Gilla

  • Varg i Veum

   Jisses, med tanke på vilka summor vi skattebetalare avtvingas för dessa boenden så är det obegripligt att någon kan gå med förlust på det asylindustriella komplexet. Antingen bluffar de som går med förlust eller så är de totalt inkompetenta och ska inte syssla med affärsverksamhet.

   Gilla

   • Pettersson

    Varg i Vemum, jag har lite kännedom om asylförläggningen Jollen i Oxelösund, där fick de 139:- per bädd och natt plus 125:- kronor för tre mål mat på restaurang om dagen. Det är 7 920:- per asylsökande och månad.(i princip helpension utan någon lyx) För det ska maten betalas, serveras, det ska diskas och städas. På asylförläggningen städar de boende sina egna rum, inget mer. Där ska el, värme och wifi betalas, städning, normalt slitage, en person ska vara tillgänglig hela veckan på dagtid, administrationen är rätt omfattande osv. och enormt slitage för att inte säga sabotage, det ska migrationsverket ta men det uppstår ständiga diskussioner om detta. Polisutryckningar flera gånger i veckan ställer till besvär och kostar samhället stora pengar.

    Denna asylförläggning är den 7:e billigaste i landet och det är ingen bra affär, det borde kosta minst en hundring till per person och natt. Så ägaren har räknat lite för lågt.

    Gilla

 • nisse

  Såg på nyheterna i går det var en äldre dom som dog på grund av svält
  Men vi har råd att vara världens största sosialbyrå.Hoppas att SD får
  egen majoritet vid ny valet !

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför använder sig inte Migrationsverket av Stockholms slott.Här finns 1430 stycken rum.Gott om plats för flera tusen nyanlända.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Stockholms_slott

  Gilla

  • Grune

   Det finns många ställen som kan byggas om till flyltingläger. Riksdagshuset och alla kommunalhus bland annat. Även partiledarna i 7-klövern:s hem kan byggas om, dom kan få varsin friggebod istället.

   Gilla

   • angelicaplacet

    Absolut!Vilken potential Stockholms innerstad har att tillgodose väljarna som röstade för den ansvarslösa invandringspolitiken att få det dom vill ha.

    Gilla

   • Pica pica

    Här i Norrland vill de inte bo. De som klagade och hade sönder i Frånö utanför Kramfors har nu fått lov att flytta söderöver. Hoppas de tog med sin sina husdjur……

    De har fått bilder från vänner i Stockholm och Malmö och de hade fått stora fina lägenheter med orientmattor och lädersoffgrupp så då ska de också ha de. Men bostaden ska vara centralt belägen och ha parkeringsplats.

    Tämligen skönt att bo i Norrland. Och nu kommer nattfrosten också.

    Gilla

 • Argus

  Bra! Ju fortare kraschen kommer desto fortare kan vi åter få ett normalt land. Då tillräckligt många svenskar fortfarande inte fått upp ögonen så måste vi antagligen ännu längre ner i skiten innan något händer.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: