Katt stenad till döds av ungdomsgäng

DJURPLÅGERI. Katten Busan las i en plastpåse och stenades till döds av ett ungdomsgäng. – Vidrigt, säger kattens ägare Sture Wiik.

2014-09-24_0721

Det var i söndags kväll som några unga tjejer fick syn på ett gäng på tre-fyra killar på Sjöboskolans skolgård. De kastade sten mot en plastpåse som de bundit fast i en stolpe.

– När killarna stack gick tjejerna fram och kollade vad som var i påsen, och då låg min katt där i, säger Sture Wiik. Katten var allvarligt skadad, men vid liv. Djurambulansen tillkallades och körde Busan till Blå Stjärnan i Göteborg, eftersom ingen veterinärklinik i Borås höll öppet.

Där tvingades man avliva Busan, som var alltför svårt skadad. Eftersom Busan tappat sitt halsband fick man inte förrän senare kontakt med Sture, Busans ägare.

– Det är fruktansvärt. De har alltså knutit fast påsen och stått och kastat sten på katten. Jag tog hand om katten när den var liten, eftersom den tidigare vanskötts.

Händelsen är polisanmäld och på sociala medier sprids nu dådet i jakt på gärningsmännen som enligt vittnen är i åldrarna 12-15 år. Ett inlägg på Facebook, där Stures systerdotter efterlyser fler vittnen, har delats närmare 1 000 gånger.

– Jag mår skit. Jag kan inte sova, jag tänker bara på hur Busan plågades till döds inne i påsen, säger Sture Wiik.

Busan stenad till döds 

9 thoughts on “Katt stenad till döds av ungdomsgäng

  1. Dom har dåliga gener och är psykopater.Fyla gärningar följer dåligt karma och en av dom kanske en dag stenas själv i hjäl.Onda gärning belönas med ondskan och det som dom gjort kommer tillbaka med kraft

  2. Skulle kunna sätta 1000:- på att gärningsmännen inte heter Kalle eriksson, per jonsson, martin svensson eller tomas nilsson. Gärningsmännen är säkert av annan härkomst, dvs, dem vi ska buga oss för i detta trasiga land.

  3. Vidrigt. Efter att ha sett vad vissa människor som anser sig vara rättrogna muslimer kan göra mot andra människor och djur var det någon som sa att de saknar ”empatigenen”. Sådant kan man också se hos vissa massmördare, de saknar helt förmågan att tycka synd om någon/något annat än sig själva. Detta gör de i desto högre grad.

    Är det inte dags nu att på allvar ställa krav och integrera dessa utomeuropeer vilkas värdegrund ligger så långt ifrån vår? Rekommenderar alla som missat Elisabeth Mizzi Fritz i SVT:s Min sanning. Hon säger på slutet av intervjun hur hon tycker att vi ska förfara med invandrare.

  4. Stenkastning som hobby sprider sig snabbt utanför de grupper som vanligen kastar sten, vänsterligister och muslimer.

Kommentera