New York Times skriver om invandrare som väller in i Sverige


INVANDRINGEN. The New York Times är en USA-baserad dagstidning, grundad i New York 1851. Den är en av världens mest ansedda, och omfångsrika, dagstidningar. The New York Times har vunnit Pulitzerpriset 106 gånger och dess webbplats är USA:s mest besökta nyhetssajt, med mer än 30 miljoner unika läsare varje månad.

Nu uppmärksammar inte bara ett växande antal svenskar, norrmän och danskar att den svenska invandringspolitiken skapar enorma problem i Sverige, även den amerikanska stortidningen New York Times tar upp problemen.

NYT skriver att syrier och irakier “väller in i Sverige” i aldrig tidigare skådade antal och att detta sätter ett enormt tryck på skolor, välfärd och bostadsmarknaden – och påpekar att i andra länder skulle partier och regeringar strama åt invandringspolitiken.

NYT påstår vidare att Reinfeldt spelat ett högt spel genom att förespråka öppna gränser och därmed gått i motsatt riktning som övriga Europa. Sveriges välfärd står på spel och inget utrymme finns för att förbättra denna på grund av kostnaderna för invandringen.

NYT jämför Sverige med Danmark och Norge, två länder med normal invandringspolitik.

NYT nämner också att det inte är möjligt att diskutera invandringsvolymer i Sverige utan att hatdrev startas. Trollhättan nämns som ett exempel med 14 procent är arbetslösa samtidigt som invandrare får en gräddfil till samhällets alla resurser.

Att ansedda New York Times tar upp Sveriges katastrofala invandringssituation är en påminnelse om hur extrem situationen i Sverige.

New York Times är ett av många tecken på att utländsk media har en betydligt bättre och ärligare rapporteringen kring invandringspolitiken i Sverige än inhemsk media har.

New York Times


19 responses to “New York Times skriver om invandrare som väller in i Sverige

 • New York Times om Sveriges asylkaos | Petterssons gör skillnad

  […] New York Times skriver om invandrare som väller in i Sverige […]

  Gilla

 • T

  Då kanske vi ska ta och reda ut lite saker här, en sak i taget med utgångspunkt styckesvis

  ” NYT skriver att syrier och irakier “väller in i Sverige” i aldrig tidigare skådade antal och att detta sätter ett enormt tryck på skolor, välfärd och bostadsmarknaden – och påpekar att i andra länder skulle partier och regeringar strama åt invandringspolitiken. ”

  Det är citat som inte stämmer, ingenstans i artikeln på NYT står det att det väller in folk. Det står att det räknas med 80 000 asylsökande 2014 jämfört med 54 000 asylsökande 2013. Övrigt i stycket är fakta och en del av politiken tillsammans med allting annat riksdagen, kommuner och landsting tar beslut om.

  ” NYT påstår vidare att Reinfeldt spelat ett högt spel genom att förespråka öppna gränser och därmed gått i motsatt riktning som övriga Europa. Sveriges välfärd står på spel och inget utrymme finns för att förbättra denna på grund av kostnaderna för invandringen. ”

  Citat som NYT översatt från Jimmie Åkesson på Twitter

  After the prime minister’s embrace of the value of immigration, the Sweden Democrats seized on his admission that the short-term costs of welcoming refugees were so “huge” that they ruled out major new investment in welfare.
  “The prime minister has confirmed: The choice is between prosperity and mass immigration,” the party’s leader said on Twitter after the speech.”

  Alltså Efter Statsministerns omfamnande av värdet av immigration så tog Sverigedemokraterna tillfället i akt och sade ”Statsministern har bekräftat: Valet står mellan välfärd och massinvandring. Du väljer 14 september. #gamechanger #påriktigt ”
  Källa: Jimmie Åkesson på twitter https://twitter.com/jimmieakesson/status/500688704747618304

  ”NYT jämför Sverige med Danmark och Norge, två länder med normal invandringspolitik.”

  Vad är normalt?

  Om jag ska vara fördomsfull så är det såhär jag kan se Norge och Danmark

  Norge där stereotypiskt norsk landsman går och slaktar 77 ungdomar för att de är politiskt aktiva. Största terrordådet i norden i modern historia ( Anders Behring Breivik är en terrorist och tillhörde Norges motsvarighet till SD )

  Danmark som inte verkar ha ordning på människors lika värde ( ex kvinnor behandlas som objekt som kan sparkas på och tidningschefer som tycker det är en bra idé att sprida fördomar om muslimer genom att måla en bomb i en turban och döpa figuren till muhammed )

  ” NYT nämner också att det inte är möjligt att diskutera invandringsvolymer i Sverige utan att hatdrev startas. Trollhättan nämns som ett exempel med 14 procent är arbetslösa samtidigt som invandrare får en gräddfil till samhällets alla resurser. ”

  Detta är då citat från en som lyssnar på en av SDs torgmöten

  Listening to a Sweden Democrat rally in a park, Kurt-Olof, 72, said he would vote for the party because of an “explosion of people” that was out of control. He worked for 47 years at Saab, losing a finger on the assembly line.

  “Refugees come here and get a smorgasbord of benefits,” he said. “They cost too much, and there are too many cultures.”

  Notera ” för citat, alltså att någon annan har sagt detta, i detta fallet Kurt-Olof, 72 som då befann sig i Trollhättan.

  Vad gäller hat så är det citat från Ismail, 26 som är rädd att lämna sitt kvarter då han får ta mot så mycket mer hot och rasism från andra.

  “I am scared when I go out of this district,” said Ismail, 26, who came to Trollhattan from Eritrea as a toddler, and who like many people interviewed asked that only his first name be used. “When the Sweden Democrats are strong I get more racism on the street.”

  Källkritik ? 🙂

  Gilla

 • Ojdå

  Att ansedda New York Times tar upp Sveriges katastrofala behandling av ordet negerboll är en påminnelse om hur extrem situationen i Sverige är.
  Man påpekar också att utländsk media tar upp negerbollsproblemet på ett mer seriöst sätt. I USA exempelvis skriver alla negroball.

  Gilla

  • Lena

   Ojdå : Jag som trodde att man hängde dem i granen för att plundras vid trettonde.

   Gilla

   • Ojdå

    Lena du är en troende människa, det är inte jag . Jag tror på förnuft och vetenskap.

    Gilla

   • Lena

    Ojdå : Vad jag tror på har du inte en susning om, dock så säger dina kommentarer en hel del om vad du tror på och inte är det det som du skriver.

    Gilla

 • Rannug

  De som har mest att oroa sig för är våra grannländer, en oönskad sunami av svennar och folk från Särkland kommer att välla in i Norge och Danmark när Sverige går i konkurs.

  Gilla

 • Luntan

  Man får skämmas över att inneha ett svenskt medborgarskap inkl. pass som alltmera sjunker i värde.

  Gilla

 • Grune

  Det är ruggigt att se hur Reinfeldt och Borg först borrar hål i den Svenska skutan och sedan hoppar i den enda livbåten och sticker med svansen mellan benen som de fega kräk de är.

  Gilla

  • jamesfjong

   …den vädjan Reinfäldt annonserade efter ”om att öppna
   våra hjärtan” va (som jag tror) planerad…ynkryggen va/är
   väl medveten om vart Sverige är på väg och har planerat
   detta en längre tid, att denna vädjan skulle räcka för att
   få chansen att entlediga sig själv…inte utan jag skäms
   över att vara f.d. Moderat och Djurgårdare,

   Gilla

 • Ådärkomdenja

  Jag följer utlands-baserade tv-kanaler löpande, som utflyttad expat. Idag hade BBC World NEWs ett klockrent inslag om den politiska härdsmältan i Sverige, valresultatet, och 7k-partiernas fullständigt icke-demokratiska attityd och totalitära behandling av Sverigedemokraterna. Sverige har snart förpassat sig till samma skara som Nordkorea, Zimbabwe och Vitryssland, om ingen ändring sker, i ett allomfattande internationellt perspektiv. Att huvudanstiftarna, ”de nya flyktingmoderöderna” Reinfeldt och Borg, redan offentligt markerat flykten från det sjunkande Sverige-skeppet, som råttor flyr alla dömda vrak, kommer inte att förbättra landets snart kollapsade renomme, som en fd välskött och fungerande nation.

  Gilla

 • Kurt

  Jag är trött, de av oss som till äventyrs tro att SD kan stoppa det som händer ha fel. Nu kommer 4 år till med hämningslöst invandring. Det är bara att räkna hur många det kommer att bli inkl. anhörige invandring.
  Jag tro inte att de kommer att samverka med SD. Ingen vill vara den första alla för räd att få stå i Historieböckerna som den, som föll ”rasisterna” till föga. Och det är faktiskt fakta 87% röstade inte på SD. Vid ett eventuell nyval folk kanske gå tillbaks till de partier de alltid ha röstad på, kvar stå den hårda kärnan av SD väljare och vi är tillbaks på 6-7%

  Tänk vilken politisk makt muslimer kommer ha genom sitt antal om 4 år från nu, de lär sig hur slipstenen skall dras. Även om SD ha fördubblad sitt antal i % ha vi ingen grund till den hybris som råder nu om inte ett mirakel sker.
  Sverige är på ett slutande plan rakt in i avgrunden om detta vansinne skall fortsätta oemotsagt i 4 år till. Vi få hoppas på att våra Nordiska granländer gör något radikalt som väcker upp den ”Fortfarande sovande” Svenne. de resterande 87%.

  Gilla

  • Kurt

   Kanske Norge, Danmark och Finland kommer att kräva Visa av Svenskar i ren självbevarelsedrift, jag hoppas att Sverige utesluts ur Schengen Likaså Italien och Spanien.

   Gilla

 • Tony

  Ja och tidigare har även Ryssland förvånat sig över insläppet
  av Muslimer, kanske därför som Ryssland ibland snokar i
  Svenskt luftrum, för man litar inte på Svenska myndigheter!

  Gilla

 • nisse

  Ja till och med Amerikanarna ser att invandringen i Sverige har redan gått åt helvete. Dom vet vad muslimerna kan ställa till med 9-11

  Gilla

 • Ruben

  Det är verkligen remarkabelt att ”ytlänningar” skall behöva beskriva hur situationen artar sig i Sverige.

  Gilla

  • Stenbock

   NYT är nu bara en av flera som skriver ner den ”svenska modellen”.
   Speciellt flera dagstidningar i våra grannländer närmast hånar,den situation som landet nu befinner sig i. Dumheten och den svenska naiviteten,känner de ju till sedan årtionden,men dårskapet har ju numera fått en annan dimension.

   Gilla

  • Uppgiven

   Det finns ett ordspråk som lyder ”Man kan inte se skogen för alla träd.” vilket beskriver Sverige av idag ganska bra. För att se Sverige idag måste man nog stå utanför Sverige och inte mitt i.

   När man nu ser på nyheterna infinner sig frågan, vem av PKisterna får först hjärtinfarkt?

   I Aktuellt syntes Carin Jämtin så sammanbiten att jag oroade mig för hennes tandhälsa, Jonas sjöstedt var upprörd över att inte fått plats vid regeringsbordet, Katrin Kielos syntes senare nervöst flinande och flåsandes som om hon sprungit till och in i studion.

   Förvånande nog börjar äntligen lite kritiska frågor försiktigt höras om den avgående regeringens invandringspolitik, när bristen på jobb och bostadspolitik ställs mot obegränsad invandring.

   Gilla

 • ossie

  Just en fin reklam för Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: