Brottsdömda ledamöter i Riksdagen


VALET 2014. Sverigedemokraterna ökar kraftigt i årets val. Flera riksdagsdebutanter tar plats och partiet får nu fem brottsdömda ledamöter.

Det är Aftonbladet som skriver om detta och det nedan.

SD:s riksdagslista toppas av rutinerade riksdagsledamöter, som till exempel Björn Söder och Richard Jomshof. Namnen längre ner på listan, som i och med valframgången för partiet nu blir aktuella, är emellertid betydligt mer oprövade.

Tre av de nya riksdagsledamöterna för SD är sedan tidigare dömda för brott.

På 26:e plats på listan återfinns Roger Hedlund, 34, från Gävle. Han är dömd för två fall av misshandel i Gävle tingsrätt, 2001

På plats 33 på SD:s riksdagslista återfinns Runar Filper från värmländska Sunne. Även han kommer in i riksdagen efter gårdagens valresultat. Filper är dömd för brott på 1980-talet.

En annan person som av allt att döma nu kommer in i riksdagen är Linus Bylund, Jimmie Åkessons stabschef. Bylund dömdes 2002 till villkorlig dom för våld mot tjänsteman efter att ha ”fattat ett smärtsamt grepp” om en polismans tumme utanför en butik på Hornsgatan i juli 1997.

Bylund hävdade att han saknade uppsåt, men domen fastställdes av hovrätten.

Ytterligare två sverigedemokrater som är dömda för brott och som redan sitter i riksdagen är Markus Wiechel, 26, och Carina Herrstedt, 43.

Wiechel är dömd för förtal 2010. Även Herrstedt har blivit dömd för förtal – vid tre tillfällen.

Hemska saker säger Pettersson, dömd för brott på 1980-talet, tagit ett smärtsamt grepp om en polismans tumme…

Ska en sådan här sak ha något som helst värde borde Aftonbladet granska alla partier och se om något är överrepresenterat. Titta exempelvi på socialdemokraterna i partigranskningen till höger eller på Aftonbladets bruna förflutna, tidningen har själva flera dömda i sin redaktion och de borde inte ha glömt sitt nazistiska förflutna…


2 responses to “Brottsdömda ledamöter i Riksdagen

  • Luntan

    Svensk lag och straff är helt….(fyll i vad ni anser). Allvarligt Brott anses föreligga om en vit svensk i Självförsvar fredar sig fysiskt. Ja, man kan t.om bli anmäld och skadeståndsskyldig numera ifall man uttalar sin uppriktiga mening om hur verkligheten ser ut! – Jfr med hur muslimer, svarta eller bruna i dag blir urskuldade i motsvarande fall.

    Gilla

  • ossie

    Slasket och hatet fortsätter med oförminskad styrka ända tills de slår vantarna i bordet och läggs ned, troligen inom några år eller förhoppningsvis tidigare.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: