FN – IS använder barn som självmordsbombare


ISLAM. Den muslimska extremistisk grupp islamiska staten (IS) använder barn som självmordsbombare, enligt en FN-representant. -Pojkar ända ner till 13-års ålder används för att bära vapen, till att vakta strategiska områden och arrestera civila, meddelar den särskilda representanten för barn och väpnade konflikter i Förenta nationerna, Leila Zerrougui, under ett möte i FN: S säkerhetsråd i New York under gårdagen.

-Andra barn används som självmordsbombare, säger Zerrougui  och fortsätter med att hon är chockad av den hänsynslösa behandling av mänskligt liv som visas av de extremistiska grupperna som den islamiska staten (ICE) och Boko Haram i Nigeria.

Upp till 700 barn har dödats eller lemlästats i Irak sedan början av året, enligt siffror från FN.

-Pettersson är förvånad över att FN:s representanter påstår att de är chockade. Det är ju inget nytt. Islam har varit hänsynslösa mot mänskligt liv i 1 400 år.

VG

 

 


2 responses to “FN – IS använder barn som självmordsbombare

 • Stenbock

  Pettersson:
  Sent skall syndaren vakna…. Vi får taga det hela med en viss nypa salt, eftersom hon kan tillhöra gruppen av lobbyister för US-vapenindustrin..
  Har en känsla av att dessa krigsdrivare inte bara i Ukraina,söker nya kunder för sina varor. Nu talas om att från västlig sida,rusta upp Irak,Syrien m.fl arabländer ?? Varför just nu,frågar man sig när det som du riktigt skriver har pågått krig i området sedan 1400 år !

  Gilla

 • Luntan

  Skulle det mot förmodan bli brist för IS på barn så kan vi ju alltid erbjuda dem att välja valfri mängd av de ensamkommande flykting”barn” vi har?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: