Valsabotage och Södermanlands Nyheter

VALET 2014/JOURNALISTIK. Natten till lördagen revs samtliga av SD:s valaffischer ned i trapphuset till Folkets Hus. De skyldiga har identifierats och har förhoppningsvis efterräkningar att vänta. Det märkliga är att de två skyldiga, Daniel Johansson och Rasmus Österberg var anlitade av arrangörerna och en av arrangörerna var lokaltidningen Södermanlands Nyheter. SN:s personal var på plats under helgen och uttryckte sin ”bestörtning” över det inträffade.

Trots detta – inte en rad i lokaltidningen Södermanlands Nyheter, varken i papperstidningen eller på nätet, minst sagt anmärkningsvärt av en tidning med en chefredaktör som påstår att han behandlar alla partier och nyheter opartiskt. Alliansens företrädare som också har reklam på/i Folkets Hus tycker tilltaget är för jävligt och att det är anmärkningsvärt att inte SN tar upp det.

TIDIGARE 2014-09-07. Stort valsabotage mot SD

I Oxelösund har några antidemokrater rivit ned 14 (samtliga) av Sverigedemokraternas valaffischer i trapphuset till Folkets Hus under lördagsnatten.  På Cupol som är en avdelning av Folkets hus pågår under helgen och hela lördagsnatten pågått ett LAN-party.

Ett LAN-party är när ett antal datoranvändare träffas för att koppla samman datorerna i ett LAN (Local Area Network, Lokalt nätverk). De i särklass

Daniel Atjith Johansson har pekats ut som huvudskyldig av kollegan Rusmus Österberg som också deltog. Polisen kom föredömligt fort. Undrar hur sådana personer har fårr möjlighet att dra på sig Security-jackorna de bär. Arrangörerna verkar inte seriösa.
Daniel W Johansson har pekats ut som huvudskyldig av kollegan Rasmus Österberg (bilden) som också deltog. Polisen kom föredömligt fort.
Undrar hur sådana personer som Daniel och Rasmus har fått möjlighet att dra på sig Security-jackorna de bär. Arrangörerna verkar inte seriösa. Ni får säkert läsa sanningen i lokaltidningen i morgon.

vanligaste syften för ett LAN-party är att spela datorspel mot varandra. Storleken på ett LAN kan variera från två till flera tusen deltagare.

Spelet har pågått hela natten, med många människor närvarande, bland annat tre stycken i jackor, det står ”Crew” och de har säkert ett och annat att förklara för polisen när de förhört de närvarande.

Fastighetsägaren ”Vinterklasen AB” är inte glad, de har lånat ut lokaler gratis och bjuder på elen, inkl. den till storbildsskärmen på torget åt ungdomarna. Sverigedemokraterna har betalt för sin annonsplats liksom alliansen men Alliansens reklam sitter kvar.

Numera nedrivna SD-affischer
Numera nedrivna SD-affischer

2014-08-31_1854

 

9 thoughts on “Valsabotage och Södermanlands Nyheter

 1. […] En språkpolis kan även konstateras att rubriken ”Sabotage mot valaffischer” är något haltande. Det är svårt att se att tidningen skulle rubricera det populära sprayandet mot husväggar som sabotage mot husväggar. Sabotaget måste väl ändå anses vara riktat mot SD och i förlängningen mot demokratin – inte mot valaffischerna. Petterssons skrev om valsabotaget HÄR.   […]

 2. EK-koncernen, med tidningarna Eskilstuna-Kuriren, Kat­rineholms-Kuriren och Sö­­­­­­­dermanlands Nyheter, införde betallösningar förra hösten.

  ”– Vi har några procent tapp på pappersupplagan. Vi hade satt som mål att de som köper en ren digital produkt skulle ge oss ett nollresultat. Där är vi inte riktigt ännu, säger Åke Hökby”, affärsutvecklingschef inom EK-koncernen.

  Läs mer……

  http://www.journalisten.se/nyheter/liten-ljusning-bakom-betalvaggen

  • SN har på fem år minskat c:a 10 % i betald upplaga, det kanske inte låter så farligt men samtidigt har andelen rabatterade tidningsexemplar minskat rejält, liksom annonsintäkterna.

   Numera gör Carstorp som husse i Eskilstuna säger, därtill är han tvungen.

   Det finns trots allt papperstidningar som ökat i upplaga under 2013. De anger i korthet följande framgångsrecept:
   1.Kraftigt sänkt abonnemangspris
   2.Fokus på lokalt material.

   Morgontidningar som tappat stort i upplaga anger i korthet som orsak till nedgången:
   1.Bantning av personal
   2.Nedlagda lokalredaktioner.

   Detta som ett litet tips till chefredaktör och ansvarige utgivare på Södermanlands Nyheter, Göran Carstorp, som använder sig av metod två.

 3. Södermanlands Nyheter, östra Sörmlands centerpartistiska lokaltidning, är den partiska tidningen som alltid levererar det ”väntade”. Pust…..

  Det ”oväntade” har chefredaktören GC överlåtit åt Pettersson.

 4. Undrar vad det är som driver media-människorna? De flesta bedömare tycks nu luta åt att avsikten är att förstöra landet och nationen Sverige för att sedan kunna ’konstruera’ att helt annat Sverige. Alla onda krafter verkar dra åt samma håll där svenska språket, svenska folket och nationen är något negativt som skall förkastas.

 5. SN är sveriges enda, totalt felfria tidning. Det är läsarna som är okunniga och inte förstår hur fantastisk SN är?

Kommentera