Brottslig vänsterpartist får stöd av partiet

Det är numera populärt att hänga ut politiker för något de sagt, gjort eller skrivit i sitt tidigare liv. Gäller som bekant mer för vissa politiska representanter än andra.

Vi tog upp Pajala-kommunisten Simon Fors som uttryckt stöd för massmördaren Stalin och som önskat livet ur både journalister och borgerliga politiker. Trots detta har han fortsatt stöd i Vänsterpartiet och media visar inget som helst intresse av att hänga ut honom på samma sätt som andra politiker, i synnerhet om de representerar ett visst parti.

Nästa Vänsterpartist som har stöd från partiet och som undkommit Expressens och andra mediers uppmärksamhet är Urban Blomster från Tierp.

SONY DSC

 

2004 dömdes Urban Blomster för både misshandel och hot, där han bl.a. lejde en man att mörda sin f.d. sambos nya man. Han dömdes till skyddstillsyn och tvingades genomgå en behandling av sina alkoholproblem på mansmottagningen i Uppsala. Källa: SR

Efter domen och uppmärksamheten var han beredd att lämna politiken, enligt de lokala vänsterpartisterna. Lagom till valet 2006 var han dock tillbaka och representerade Vänsterpartiet i kommunen. Två år senare, 2008, var det dags igen. Han dömdes då återigen för misshandel, denna gången av en 14-årig pojke. Efter denna dom valde dock Blomster att stanna som gruppledare för Vänsterpartiet i Tierp och partiets ordförande, Elisabeth Rosengren, gav honom sitt fulla stöd och berättade att hon hade förståelse för att Blomster begick brotten under de omständigheter som rådde. Källa: SR

Att Vänsterpartiet bjudit in denna brottsdömde man i värmen bevisas av att Blomster ståtar som nummer ett på partiets kommunlista till årets val.

blomster 1

 

 

Den som hävdar att media och vissa intresseorganisationer behandlar alla partier lika, får gärna överbevisa mig eller visa när samma medier och intresseorganisationer anser att gamla synder också ska följa med politiker från andra partier.

6 thoughts on “Brottslig vänsterpartist får stöd av partiet

  1. Men det är inget konstigt alls. Detta parti tror ju på ”alla människors lika värde” och att alla människor är jämlika och ska behandlas likadant. De behandlar naturligtvis åsiktsfränder så som de skulle behandla sig själva. Alla inom kommunismen är ”lika mycket värda” De är väl inga hycklare heller?

  2. Jonas vad har du kriminellt folk i vensterpartiet Skall se på tv4 nyheterna i kväll Det är säkert med eller ?

Kommentera