Utan invandrare stannar vården heter det – jag vill påstå att utan invandring behövs inga invandrare


INVANDRINGEN. Vårdbiträden, läkare, sjuksköterskor och tandläkare. Nästan en fjärdedel av alla som arbetar i Stockholms läns landsting har i dag en utländsk bakgrund.

– Vi är jätteglada över den här utvecklingen. Det är en kvalitetsfråga att ha en bred kompetens med erfarenheter från olika länders kulturer och språk. Vi vill ju att personalen ska matcha befolkningens sammansättning, säger Anna Starbrink (FP), produktions- och personallandstingsråd.

Anna Starbrink menar att landstinget, som en av regionens största arbetsgivare, har ett stort ansvar att ta vara på utlandsföddas kompetens. Hon betonar att Stockholm är det enda landsting i landet som erbjuder provtjänstgöring med lön och handledning till läkare som är utbildade utanför EU.

– Det är ju ett slöseri med mänskliga resurser att ha högutbildade personer som inte får göra en insats.

På Tensta vårdcentral arbetar man intensivt med att få in utlandsfödda på olika sorters tjänster.

– Vi räknade ut att vi de senaste fem åren haft ett 20-tal läkare som passerat genom oss, en del har gått vidare till annan anställning, andra är kvar. Vi har ett bra stöd av arbetsförmedlingen och landstinget för den här typen av provtjänstgöring.

– Men det handlar inte bara om läkare, utan även om sjuksköterskor och annan vårdpersonal.

Ovanstående artikel är från DN 2012 i oktober. Artikeln är lite märklig av flera skäl, ett är hur landstinget kan veta att nästan var fjärde anställd har utländsk bakgrund!

Kriminalvården är förbjuden i lag att registrera etniskt ursprung, kriminalvården får inte heller ha etniskt ursprung som sökbegrepp. Detta gör det naturligtvis även omöjligt att föra någon statistik kring etniskt ursprung.

Gäller inte denna regel landstinget och varför inte i så fall?

Däremot kan man få reda på att antalet utländska medborgare i Sverige är c:a 7 % av befolkning och att antalet utländska medborgare i svenska fängelser är 32 % av de intagna. En rejäl överrepresentation med andra ord. Hur många som har utländsk bakgrund på anstalterna får vi däremot inte veta men redan 1996 skrev Jan Guillou att Svartskallemajoriteten var enorm, idag 75 % på det fängelset” alltså 1996, det är knappast bättre idag.

Nåväl, tillbaks till vården och Tensta vårdcentral, där man tydligen gärna anställer personal med utländsk bakgrund men hur många av patienterna i Tensta har utländsk bakgrund?

-Pettersson säger att utan invandring behövs ingen utländsk personal i vården och behöver vi reservpersonal någonstans så har vi redan nästan 500 000 arbetslösa och vi kan frigöra mängder med personer utan invandringen, tänk er alla tusen från kriminalvården, migrationsverket, rättsväsendet, tolkar, integrationslotsar, SFI-lärare, osv.

Låt människor som vill arbeta komma hit, arbetet ska då ordnas innan de kommer – gästarbetare var ett väldigt fint ord, en gäst som arbetar – efter några år kan de sedan få permanent uppehållstillstånd men då ska de klar språk- och samhällstest samt ha deklarerat och betalat skatt på en inkomst som det går att leva på…

Av humanitära skäl hjälper vi bäst flyktingar i närområdet av konflikterna. Vi har inget ansvar för de pågående konflikterna, vi har inte startat några krig. De som vill eller måste fly från Syrien, Irak med flera ställen kan ta bussen till stora och rika Saudiarabien i stället för att komma hit…Saudiarabien har ett väl utbyggt trafiknät, vana vid att transportera muslimer till och från Mekka när de åker på haj och de finansierar muslimska terrorister över hela världen, då kan de ta hand om det de ställer till med…


16 responses to “Utan invandrare stannar vården heter det – jag vill påstå att utan invandring behövs inga invandrare

 • Fängelserna skrämmer inte invandrare | Petterssons gör skillnad!

  […] Utan invandrare stannar vården heter det – jag vill påstå att utan invandring behövs inga inv… […]

  Gilla

 • Peter

  Utan invandrare stannar vården!

  Satt här och läste på nätet och såg att Anna Starbrink (Fp), produktions- och personallandstingsråd i Stockholm skrev i en artikel i DN i oktober 2012, att hon var jätteglad över utvecklingen att det då vid tillfället var nästan en fjärdedel av vårdbiträdena, läkarna, sjuksköterskorna och tandläkarna som hade utländsk bakgrund av de som då arbetade i Stockholms läns landsting.
  Hennes uttalande:
  – Det är ju ett stort slöseri med mänskliga resurser att ha högutbildade personer som inte får göra sin insats.
  Men om man tänker lite mera och djupare.
  Är det då inte ett än större slöseri att välkomna dessa läkare och annan högt utbildade personer hit till landet, då deras egna land i och med detta bir utarmat och halkar än längre ner i misär och problem. Med den följden att vi måste öka vår U-hjälp och skicka ner läkare (och annan högt utbildade personer) som skall försöka att akut åtgärda alla de problem som uppstår då landet inte längre har läkare (och annan högt utbildade personer). För mina ögon så ser det inte annat ut än ett ”Moment 22”.

  Jag skulle vilja säga att:

  Med invandring till västvärlden från U-länderna så stannar utvecklingen i dessa länder!

  Gilla

 • Naivtive

  Min käresta besökte fysiskt den lokale Försäkringskassekontoret och var tämligen uppbragd och förvånad över att ha varit den ende svenske personen i lokalen och då var personalen inräknad.

  Så en annan bra frågas är hur många blattar som kvoteras in på offentliga tjänster runt om i olika myndigheter?

  Det verkar som om vi kan glömma bort rätt man på rätt plats. Nu gäller det att dölja sina misstag till varje pris. Och då skall de nya svenskarna få företräde till offentliga tjänster i största möjligaste mån.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Invandringsindustrin har nu övertagit Volvo`s och andra tidigare svenska storföretags roll…inom ”näringslivet”.

  Gilla

 • Stefan i Std

  Vi har en läkartäthet på 3,8 läkare per 1000 invånare i Sverige.

  Om vi tillåter en invandring på 100 000 per år betyder det att vi är i behov av minst 380st NYA läkare varje år utöver den årliga kullen som utexamineras .

  Om det bland dessa 100 000 dessutom uppstår en arbetslöshet på ca: 20% bör t.o.m. en idiot (läs MP) inse att det är ohållbart i längden och att jämföra med Ebberöds Bank ligger inom bekvämt räckhåll.

  Det skulle fungera alldeles utmärkt utan den enorma muslimska anstormningen. Sannolikt skulle det bli en rejäl vinst för samhället då man slipper allt våld mot sjukhus/räddningspersonal. Färre patienter och tolkar skulle göra att vi istället står med ett överskott av läkare och en frisk välfylld kassa.

  Språkkunskaperna som ofta är urusla bland ”importläkare” skapar missförstånd, irritation och inte sällan att patienter felbehandlas.

  Men det bekommer nog inte Anna Starbrink som är bosatt på Södermalm!

  Gilla

 • Crilla

  Vi har en sju-klöver som exporterar alla dugliga medborgare till Norge och importerar oduglingar till Sverige.

  Gilla

 • Tony

  Ja det snackas vitt o brett om hur många invandrade som
  finns i vården, men det snackas inget om det stora antal Svenskar
  som jobbar i vårdyrket i Danmark och Norge, och framför allt inte
  där invandrare verkligen är överrepressenterade, fängelserna!

  Gilla

 • Stefan K

  Glöm heller inte bort att cirka 80 000 svenskar jobbar i Norge, inte minst inom vården och att antalet svenskar bosatta i Norge var stor redan 2009.
  http://www.cribsnorge.se/blogg/hur-manga-svenskar-bor-i-norge

  http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17613742.ab
  Ge dem bättre förutsättningar i Sverige och snacket om välbehövd invandring kan läggas i byrålådan.

  Gilla

  • Lena

   Med vad skulle då alla som hyr ut till Migrationsverket skapa sig sina förmögenheter, Bert eller som han säger ”det är mina barns företag” vi måste måste känna glädje med de giriga och att våra skattepengar kommer i ”rätta” fickor, eller ??
   Med PUT och förökning så är det för evigt, ”a never ending story”.

   ”Not my cup of tea” !

   Gilla

  • Lena

   Stefan K : Undrar om det finns några siffror på hur många personer som är anställda av Migrationsverket i Sverige.

   Gilla

   • Pettersson

    Migrationsverket har knappt 5 000 direkt anställda till en lönekostnad på över två miljarder. Men det är bara en bråkdel.

    Arbetsförmedlingen som år 2006 hade 7 000 anställda har idag 13 000, på grund av nya uppgifter med nyanlända.

    Sedan har vi regeringskansliet med 4 600 anställda till en kostnad av 7 miljarder, en gissning är att 800 av dem jobbar med integration och invandrare i någon form.

    Kommunala byråkrater, samordnare osv.

    Jag tror att Migrationsindustrin sysselsätter minst 50 000 människor totalt.

    Gilla

   • Lena

    Tack Pettersson : Sedan har vi försäkringskassan, rättsväsendet, skolorna, polisen, räddningstjänst, Anticimex, sjukhusen, renoveringsjobb allt bekostat av skattebetalarna !
    BNP ökar det tror sig tusan. Det är inte som i Grekland där pengarna finns hos privatpersoner och staten är urfattig i Sverige är ”staten” ännu vid ”god” kassa stor upplåning, men också svenskar som privatpersoner har stora skulder. Tror att vi svenskar som privatpersoner sitter mycket illa till.

    Slutligen varför får vi inte alla papper på bordet, hur mycket kostar invandringsspektaklet !

    Gilla

 • ossie

  Ja tänk vad skulle personalen på akutmottagningarna göra om de inte hade invandrare som skriker och gapar och bråkar.

  Gilla

  • Pica pica

   Jag skulle vilja veta hur stor överrepresentationen är av vilka som utnyttjar vår sjukvård? Från vad jag sett på Hälsomottagningar och sjukhus ligger procenten lååångt över 7 %.

   Gilla

   • Naivtive

    Jag håller med dig, min lilla erfarenhet från de få tillfällen som jag besökt dylika inrättningar är en väldig överrepresentation från invandrare.

    Gilla

 • Argus

  Amen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: