Moderat islamist och riksdagsledamot kallar Israel för terrorstat

VALET 2014/ISLAM. Riksdagsledamot Abdirisak Waberi (M), som tidigare varit verksam som hemspråkslärare i Sundsvall, är Sveriges kanske mest inflytelserika muslimska företrädare och opinionsbildare. Han är bland annat rådsordförande i Islamiska förbundet i Sverige och ordförande i Muslimskt Politiskt Forum, samt vice ordförande för Federationen för Islamiska Organisationer i Europa, med kopplingar till islamistiska Muslimska brödraskapet (DN Debatt 18/4, 2013), Han har tidigare gjort sig kontroversiell såsom förespråkare av sharialagar i Sverige (Aftonbladet 19/4, 2013).

2014-08-08_1445 2014-08-08_1446 2014-08-08_1446_001 2014-08-08_1447

Waberi är flitig kritiker av Israel på sin blogg och i sociala medier, varav flera gånger under det senaste året med ordval som “terrorstat” – utan att nämna Hamas, Muslimska brödraskapets avdelning i Gaza. Huruvida det är lämpligt för en moderat suppleant i riksdagens försvarsutskott att upprepat kalla Israel för “terrorstat”, samt om detta är inom ramen för statsminister Fredrik Reinfeldts och Nya Moderaternas aktuella syn, kan man undra. Vad gäller benämning av eller avståndstagande från andra stater – exempelvis vad som sker i Irak och Syrien – tycks i vilket fall Waberis angelägenhet i jämförelse vara betydligare svalare. Rentav obefintlig, att döma av hans inlägg.

Islam genomlider just nu en sedan länge oöverträffad smutskastning under bland annat Islamiska statens terrorvälde. Ett tydligare avståndstagande från sunnimuslimska företrädare i Mellanöstern såväl som annorstädes, är ingen orimlig efterfrågan. Inte minst i Sveriges riksdag.

Ovanstående är slutet på en ledare i Sundsvalls Tidning av Ian Koehl.

-Pettersson har flera gånger mejlat herr Waberi och ställt två enkla frågor.

 • Har du dubbelt medborgarskap – svenskt och somaliskt?
 • Var har du din största lojalitet – Sverige, Somalia eller Islam?

Något svar på dessa enkla frågor har aldrig kommit och det är väl ett svar det också…

Riksdagsledamot Abdirisak Waberi (M) borde inte få sitta i ett svenskt parlament när han helt öppet är emot demokrati! En ledamot i försvarutskottet som kallar ett demokratiskt land för terrorstat men är helt tyst om Hamas, Fatah, Isis och de andra islamska dödssekterna är definitivt inte lämplig på sin post, men de kanske statsministern tycker!

Muslimska brödraskapet sitter i Sveriges riksdag 

11 thoughts on “Moderat islamist och riksdagsledamot kallar Israel för terrorstat

 1. Om man är en “terrorstat” när man svarar på missiler, då är man väl en terrorstat och ordet bör definieras om. Jag undrar vilken del av Hamas manifest folk inte förstår?

 2. Är bloggen det enda denne högbetalde skitstövel sysslar med
  som regeringsmedlem? Har inte sett ett enda anförande från
  honom? Vad gör han egentligen mer än propagerar för Islam?

  • Pica pica : Moderaternas “vallåt” , “Bygg en moské baby, bygg gärna tre baby”. Räcker långt som bevis i mitt tycke.
   Dessutom att Göteborgsmoderaterna då typen blev vald ihärdigt uttalade, “han har skrivit under vår värdegrund”, jag ringde och talade med ordföranden vid tidpunkten, som bekräftade.

 3. Din länk är det något fel på, den går till sida 404 dit felaktiga länkar brukar hänvisas. I övrigt är det vad vi kunde förstå. 32:an Reinfeldt är muslimsk agent. En vidrig landsförrädare som bör behandlas som landsförrädare alltid har behandlats av folket.

 4. Helt rätt Pettersson…
  Men nu får du börja behandla Irak och IS..USA har nu äntligen börjat sina försök att slå ut sina skänkta krigsmaterial med laserstyrda bomber från luften ! Gå in på CNN och titta på Livesändningen…..

Kommentera