Danmark får inte bli en asylmagnet som Sverige

DANMARKs största oppositionsparti, liberala Venstre vill undvika en situation liknande den i Sverige avseende invandringspolitiken. Venstre sade också nyligen att de ville minska den muslimska invandringen för det är svårare att integrera muslimer än svenskar och amerikaner.

Venstres integrationspolitiska talesperson Martin Geertsen vill göra Danmark mindre attraktivt att söka asyl i, detta efter att färska siffror visar att det skett en ökning av asylsökande till landet – sedan juni har minst 1 500 nya platser fått ordnas för asylsökande från framför allt Syrien. Till Sverige kommer som bekant uppemot 2 500 i veckan.

Geertsen menar att Danmark ska ta sin del av ansvaret för de syriska asylsökandena, men det faktum att antalet personer från områden som inte är drabbade av krig ökar bekymrar honom. Regeringen har gjort det enklare att få socialbidrag, vilket är något Venstre också vill strama åt.

Under maj kom 6 000 asylsökande till Sverige och 11 000 till Tyskland – och 718 till Danmark.

Sverige 9.5 miljoner invånare, Tyskland 80 miljoner, Danmark 5,5 miljoner.

– Venstre vill inte att vi får en svensk situation i Danmark, och därför vädjar vi också till regeringen om att inte göra invandringspolitiken mer öppen. Jag upprepar gärna att vi ska hjälpa Syrien och andra konfliktområden, men vi ska vara försiktiga så att Danmark inte blir en asylmagnet, säger Geertsen till Berlingske

Venstre vill stoppa muslimsk invandring 

1 thoughts on “Danmark får inte bli en asylmagnet som Sverige

Kommentera