Migrationsverket svarar

För några månader sedan mejlade jag Migrationsverket och ställde en fråga som berör verkets svårigheter att hitta bostäder till de tiotusentals flyktingar som anlänt och fått permanenta uppehållstillstånd i Sverige.

Vi vet att Migrationsverket räknat upp prognosen kraftigt från en redan hög nivå. Vi vet att Migrationsverket redan har enorma problem att finna bostäder och detta lär inte underlättas när antalet asylsökande förväntas öka markant. Vi vet också att Migrationsverkets kostnad redan är rekordhög och väntas öka ytterligare och nå rekordnivåer.

SVT berättade i veckan att man nu skriver upp prognosen med 20 000 till 80 000 asylsökande och därmed närmar sig antalet asylsökande de 120 000 som jag spått. Migrationsverket berättar om svårigheterna med boenden och hyr nu in sig på campingplatser, hotell, vandrarhem, herrgårdar, konferensanläggningar, sportanläggningar och snart var de än får tillgång. Samtidigt görs detta till en industri, en mycket lönsam sådan. Privatpersoner och företag gör nu miljonvinster med hjälp av skattebetalarnas pengar. En av dem är Bert Karlsson som redan i år fakturerat skattebetalarna 45 miljoner, något råkapitalisten Bert tycker är småpengar. Vad Jonas Sjöstedt och hans vänstersocialister tycker om dessa vinster med hjälp av skattebetalarna har vi ännu inte fått höra.

Min fråga till Migrationsverket var om de någon gång funderat över att hyra in sig i sommarstugor, fritidshus och stora fastigheter, ägda av politiker och andra makthavare som ständigt står och försvarar denna hysteriska asylpolitik som slår hårt mot skattebetalarna? Dessa personer har ju både ekonomi och förutsättningar för att inhysa någon eller några flyktingfamiljer på sina ägor, givetvis gratis i solidaritetens namn.

Detta förslag skulle underlätta för Migrationsverket som i ett huj skulle kunna härbärgera tusentals flyktingar med PUT och Migrationsverket (vi skattebetalare) skulle spara miljoner, kanske miljarder.

Detta tyckte inte Migrationsverket var en bra idé och svarar så här:

”Migrationsverkets arbete grundar sig i de regleringar som Regeringen fattar och arbetet grundar sig i den svenska lagstiftningen. Privat egendom är en egendom var och en förfogar över. Du berör en politisk fråga som Migrationsverket gärna håller sig utanför.”

En politisk fråga som Migrationsverket gärna håller sig utanför”? Migrationsverket tog själva ett enhälligt beslut att ge samtliga syrier som tar sig till Sverige ett permanent uppehållstillstånd och givetvis också till de familjemedlemmar som sedan följer efter. Är inte detta en politisk fråga som påverkar den svenska vardagen och skattebetalarnas gemensamma skattkista?

Eftersom ingen politiker och makthavare tänker ställa sig i kön för att erbjuda sina fastigheter till ett mycket billigt pris, kanske gratis, borde väl åtminstone Migrationsverket skicka ut frågan? Det är ju politikerna och makthavarna som skapat incitamenten för världens flyktingar att söka sig just hit.

3 thoughts on “Migrationsverket svarar

  1. Nej gaphalsarna som vurmar så mycket för massinvandring
    ställer inte upp själva, det är dom som inte vill ha denna tokiga
    massinvandring som ska offra sig. Dessa gaphalsar som finns
    repressenterade bland politiker och massmedia kommer därför
    heller inte bli trovärdiga när man svamlar om att Sverige kan
    ta emot obegränsat med folk, när dom själva inte vill offra sig.

  2. Detta handlar om rättvisa – vilket de sju grovt kriminella inte vet vad det är. De fyller på sina bank conto både i Sverige och i utlandet. Sverige blöder kraftigt och svårt. Klart de sju grovt kriminella inte kan ge välfärd längre då den redan är utlovad till utländska människor. Risk för krig kommer att bli mycket stor. Kanske jag skall påminna om vad göran persson sa: Svenska folket kommer bli mycket arga när de upptäcker vad vi politiker har gjort = detta säger väl allt ! Visa ut dessa fredrik o sjuan från Sverige till ett säkert läger i Afrika med el stängsel och vakter = Nu innan det är försent.

  3. Varför inte flytta hit kriget i Syrien till Sverige det är vad 7klövern håller på med så vi Vikingar kan ta hand om dregget en gång för alla. Och lära dom att uppföra sig som siviliserade människor det går inte jag vet.Muslimer är jävulens verk..

Kommentera