Stäng

Dödsdömda Meriam nu i Italien

ISLAM. Meriam Ibrahim, den kristna kvinna som förra månaden friades från en dödsdom för avfall från islam, kunde på torsdagen lämna Sudan och påbörja resan till USA tillsammans med sin make och deras två barn.

Meriam Ibrahim välkomnades på Ciampinos flygplats utanför Rom av Italiens premiärminister Matteo Renzi, skriver tidningen The Telegraph, som publicerade de första bilderna på familjen utanför sudanesisk mark.

2014-07-27_2033

Enligt tidningen var familjens utresa frukten av intensiva diplomatiska samtal mellan å ena sidan Italien, Vatikanen och USA och å andra sidan Sudan. Familjen flögs till Italien i ett regeringsägt flygplan, tillsammans med Italiens vice utrikesminister Lapo Pistelli.

Lapo Pistelli säger till The Telegraph att familjen befunnit sig på den amerikanska ambassaden i Khartoum ända sedan sudanesiska myndigheter i slutet av juni hindrat Meriam Ibrahim från att lämna landet på ett visum som utfärdats i Sydsudan.

Mariem Ibrahim ska ha fått tillbaka sitt pass sent på onsdagseftermiddagen, samtidigt som hon fick veta att hon var fri att lämna landet tillsammans med sin make, som är amerikansk medborgare.

Enligt Lapo Pistelli ska påve Franciskus ha uttryck ”tacksamhet och glädje” över att familjen landet i Italien, där de ska tillbringa några dagar innan de reser vidare till USA.

Det är oklart varför släktingar till Meriam Ibrahim polisanmälde henne för avfall från islam förra året, vilket ledde till att hon i maj dömdes till döden genom hängning. Domen upphävdes i en högre rätt, efter omfattande internationell uppmärksamhet.

TIDIGARE 2014-06-23. Meriam Ibrahim är fri

Den sudanesiska kristna kvinnan Meriam Ibrahim som dömts till döden för att hon övergett den muslimska tro hon aldrig haft har släpps säger hennes advokat till BBC.

2014-06-23_2140

Meriam Ibrahim fick dödstraffet upphävt av en appellationsdomstol rapporterar den officiella nyhetsbyrån Suna.

Meriam hade en muslimsk far som övergav henne när hon var sex år, därefter uppfostrades hon av en kristen mor och gifte sig med en kristen man. För det dömdes hon till döden genom hängning enligt islams sharialagar för att hon vägrade avsäga sig kristendomen.

Hennes make, Daniel Wani, ser fram emot att få träffa henne sedan vill han att familjen lämnar Sudan så fort som möjligt.

-Pettersson ser återigen att muslimer inte är så smarta. Meriam Ibrahim är läkare och hennes man är också välutbildad och som vanligt skiter muslimerna i utbildning, de föredrar dårar som tror på Allah…

TIDIGARE 2014-05-27. Dödsdömd kristen kvinna födde barn i muslimskt fängelse

Den kvinna, Meriam Ibrahim, som dömts till döden för att hon vägrar överge sin religiösa tro har fött ett barn i ett fängelse nära huvudstaden Khartoum i Sudan enligt hennes advokat.

2014-05-27_1917

27-åriga läkaren Meriam Ibrahim dömdes till 100 piskrapp och avrättning genom av en domstol i Sudans huvudstad Khartoum. Meriam, som födde en baby i morse har också en 20 månader gammal son hos sig i fängelset, dömdes för äktenskapsbrott och avfall från islam.

Meriams pappa var muslim men övergav familjen när Meriam var sex år och hon betraktas som muslim trots att hon uppfostrats som kristen av sin mamma. 2012 gifte hon sig med en kristen man, och för det har hon nu dömts till 100 piskrapp. Dödsstraffet utdöms för att hon avfallit från islam, vilket är ett brott mot landets sharialagar.

Fru Ibrahim dömdes för äktenskapsbrott med motiveringen att sitt äktenskap med en kristen man från södra Sudan var utan laga kraft enligt islamisk lag, som säger att muslimska kvinnor inte kan gifta sig med icke-muslimer.

-Pettersson anser att islam är galenskap och i Sverige surrar muslimerna om religionsfrihet samtidigt som de flyttar fram sina positioner steg för steg.

Var är alla ”moderata” muslimer som PK pratar så mycket om, varför protestera de inte? Tänk tanken att det var tvärtom – om en muslimsk kvinna dömdes till döden för att hon var muslim och vägrade avsäga sig sin tro – då skulle hela världen stå i brand och kristna skulle mördas överallt…

BBC  Tidigare HÄR 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: