Hamas terrortunnlar är anledningen till fattigdomen och dödandet

GAZA. Israels offensiv fortsätter i Gaza, det börjar närma sig 600 döda araber och 30 israeler. En av anledningen till att Israel gått in i Gaza är Hamas terrortunnlar.

Israel Defense Forces (IDF) har upptäckt mängder av extremt avancerade och väl förberedda tunnlar. Terrortunnlarna är inte bara anmärkningsvärda, 1,5 km långa som går 20 meter under gjord, de är också utrustade med el och de innehåller även förnödenheter så  man  ska klara ”invånarna” i månader.

Israeliska styrkor uppskattade att Hamas hade pumpat in 10 miljoner dollar och 800 ton betong under två år i en enda tunnel.

Terrortunnlarna är till för att utföra attacker som kidnappningar av israeliska civila och soldater, liksom infiltration i israeliska samhällen, massmord och gisslantagande.

Enligt den palestinska webbplatsen al-Monitor är målet med tunnelnätet “att överraska fienden och med dödliga tillslag som inte ger en chans till överlevnad eller att försvara sig själv”

I lördags rapporterade The Washington Post om Hamassoldater bärande israeliska arméns uniformer som tog sig in i Israel från centrala Gaza genom en tunnel och attackerade en av israeliska arméns patruller och dödade två soldater. I ett annat försök upptäckte israeliska militärer Hamasagenter bärande handbojor och lugnande medel i ett uppenbart försök att kidnappa israeler.

Allt i Gaza är en underjordisk stad, och den infrastruktur som Hamas byggt upp under åren är enormt. Det finns tunnlar, stora bunkrar, vapenlager även inom stadsområden.

Analytiker sade tunnlarna är den större delen av Hamas militära strategi mot Israel. IDF har hittills slagit ut 36 terrortunnlar, men det finns många kvar.

Tunnlarna är en stor anledning till att Gazaborna fortfarande sitter fast i fattigdom – capitainkomsten är c:a 8 000 kronor per år.

Hamas tros ha lagt ned motsvarande 7 miljoner kronor på utgrävning och underhåll av varje tunnel.

Det är anledningen till att ”oturen” för folket och muslimerna i Gaza. Hamas som styr Gaza investerar mycket mer under jord än över och tunnlarna byggs på Gazabornas bekostnad.

-Pettersson anser att medskyldiga till gazanernas lidande  är de som förser terroristerna med pengar i form av bistånd utan att ha kontroll på hur dessa medel används…

The Washington Post 

6 thoughts on “Hamas terrortunnlar är anledningen till fattigdomen och dödandet

 1. Det skrivs så mycket om Gaza som ett stort fängelse i armod. Nu senast om att sjukhusen var utan allt. Pettersson har skrivit om att det fortfarande skickas in förnödenheter till Gazas befolkning. Dessutom läste jag i en egyptisk tidning att egyptierna skeppar in tonvis med medicinsk utrustning och även tar emot skadade för vård. Men det säger nefinitivt nej till att öppna sin gräns, de behåller kontrollen.

 2. Lyssnade just på nyheterna från min sändare SWR4…Här meddelades att Israel i natt och på morgonen angripit två moskèr.Liksom gårdagens attack mot ett s.k. sjukhus,var dessa lagerplatser för ammunition och viloställe för Hamas “kämpar”.Tänka sig att dessa terrorister inte ens har någon kasern, att vila ut i efter sina anslag.Nu tvingas man övernatta på sjukhus och i Moskèr….Och dagligen blir situationen värre för dem Israel har hittat över 40 tunnlar,och sprängt dem samman.Nu tvingas dess forna invånare upp i dagsljuset.

 3. Råttor brukar att trivas i tunnlar, kan inte Israel Minera
  sin gräns hundra meter ner i marken längs hela gränsen
  mot Gaza så att dom hade avslöjat sig själva när dom stöter
  på mineringarna?

 4. Låter som en affärsidé:

  1) Skapa ett system av tunnlar.
  2) Reta upp Israel så de känner sig tvungna att blockera Gazaremsan.
  3) Smuggla in varor och sälj till rövarpriser.

  Bara att konstatera att majoriteten av Gazaborna verkar vara lika mycket zombier som majoriteten av svenskarna.

Kommentera