IAF anfaller terrormål i norra Gaza


Höga Hamasbefälhavare är terroristmål och elimineras i anfall efter att IDF varnat civila för den kommande räden.
IAF slog till mot flera mål i norra Gaza på söndagen. Bland annat mot en högre tjänsteman i Hamas, ansvarig för det konstanta flödet av raketbeskjutningar mot israeliska civila medborgare.

Hamas tjänsteman, som inte ar officiellt namngiven mer än som 02:00 IST, blev målangiven i Jabaliyas ”flyktingläger”, vilket fungerar som ett träningsläger för terrorister.

IAF anföll också terrormål i Beit Lahiya, efter att flygblad skickats ut till civilbefolkningen där de varnar för söndagsmorgonens kommande attack. Målen tillhörde Islamiska Jihad, som tagit på sig ansvaret för en salva raketer avfyrade mot Ashkelon tidigare under söndagsnatten.

Palestinska källor meddelade AFP att en man hade dödats under en IDF räd mot en byggnad i närheten av Beit Hanoun i samma anfall, även om detta inte kunde bekräftas av israeliska tjänstemän.

Källorna hävdar också att en 14-årig flicka dödades i söndagens anfall, och att dödssiffran i Gaza påstås nå upp till 166 personer. Dessa siffror har inte verifierats av någon oberoende.

Det bör noteras att en talesman för Hamas krävde att Gazaborna skulle agera mänskliga sköldar i direktsändning på Tv tidigare i veckan, och kallar flytten ”en effektiv strategi” i PR-kriget mot Israel, och uppmuntrar de palestinska araberna att stanna i sina hem trots IDF: s varningar för att förhindra civila förluster i döda och skadade .

Arutz Sheva


7 responses to “IAF anfaller terrormål i norra Gaza

 • Olli Rein

  Tack! Då ärt det ok för mig då och hoppas att du fick ut det du ville.

  Gilla

 • Olli Rein

  OT Lena jag har inte anklagat dig i den långa debatten om Gazakriget. Det jag skrev var adresserat till Ali och inte dig. Jag hittade min kommentar bland uppställningen i vårt arkiv, och där stod det ”Svar till Ali”
  Om det var något annat, så hade det i så fall blivit ett rent misstag och mitt svar till Ali hamnat hos dig. Du är ju en av de bästa att kommentera vi har, sådana värderar jag och troligen de andra med, högt.

  Gilla

  • Lena

   Tack för dina ord Olli, jag raljerade lite med den kommentaren. Var inte säker på vem den var riktad till är lite skoj att ibland testa gränser. Sedan blev jag helt förbannad på palestiniern jag brukar strunta i honom, men det fungerar inte alltid.
   Förresten borde vi svenskar bli mer arga,inte alltid väga våra ord på guldvåg, den här bloggen är ett föredöme.

   Gilla

 • Lena

  En talesman för Hamas uppmanar Gazaborna att agera mänskliga sköldar, det är omänskligt.
  Israelerna gör allt för skydda sin befolkning.
  http://www.idfblog.com/blog/2014/07/09/israel-fire-life-comes-halt/

  Gilla

  • BornagainChristian

   Du åberopar alltså ”Israeli-defense blog” som ju är en part i konflikten som en opartisk och oberoende referens?!!

   Imponerande, fast det är inte första gången det händer. När Pentagon beskrev PLO som en terror-organisation så använde de också den israeliska armén som huvudreferens.

   Säga vad man vill om PLO men nog måste man medge att det finns andra mer opartiska källor att tillgå.

   Gilla

   • Lena

    BaG : Jag försvarar ingen sida i detta att jag sedan har stor respekt för att Israel har byggt upp ett väl fungerande samhälle, har odlat upp öknen och är kolossalt framgångsrika inom teknik och läkarkonst , det kan ingen förneka.
    Israelerna tar inte på sig ”offerkoftan”, de tar tag i problemet.
    Som sagt ”peace not war” är en önskan.
    http://theunitedwest.org/

    Gilla

   • Lena

    BaC : Det första klippet om du ids att titta , det beskriver hur jag upplever att människor är olika. Den äldre koleriske mannen , han pekar med ett finger på den han ”hatar”, samtidigt pekar han med tre fingrar på sig själv !

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: