En liten fundering…

…över regeringens utnämnande av Mona Sahlin som extremistsamordnare.

Låt mig först säga att jag står bakom initiativet, då Sverige inte behöver några extremister från höger, från vänster eller från religiöst håll. Jag tror också att Mona Sahlin har ett stort engagemang, ett brinnande intresse och en del kunskap i frågan, men…

…är man verkligen trovärdig om man sitter i en styrelse som enbart har i syfte att granska högerextremism och på senare år ett demokratiskt valt riksdagsparti? Är man trovärdig om man dessutom deltagit i manifestationer där våldsbejakande extremister från vänsterkanten bevisligen deltagit? I mina ögon tveksamt, men Sahlin får gärna visa att jag har fel.

Har ni förresten någon gång sett eller hört Mona Sahlin ta upp den våldsbejakande vänsterextremismen eller den våldsbejakande islamismen i något tal eller i någon TV-soffa?

Vi väntar med spänning på resultatet och ska vi lita på Säpo är det inte främst de högerextrema som Sahlins fokus bör ligga på.

13 thoughts on “En liten fundering…

  1. Om man slår ihop extremisterna från vänstern med islamisterna så har man identifierat 99 % av Monas målgrupp.

  2. @Lena
    Mitt entydiga ”N e j” gäller båda !Även om jag aldrig sett filmen,kan det ju endast bli detta.”Den fulaste” (rälijaste) satt jag länge och övervägde men det onda fick överhand…..

    • Ja du Lars, ”värdegrunden och allas lika värde”, nu häller jag upp en liten Limoncello alla har vi vår passion, må så gott !

  3. Jag står inte bakom utnämningen alls. Den är ju helt bisarr. En sossetant som inte gjort sig känd för annat än missbruk av befogenheter, och hat mot den svenska kulturen. Vad Reinfeldt/Ohlsson avser med detta lär finnas under sekretessstämpeln, onåbar för oss som betalar.

  4. För er som kommer i håg filmen,Den Gode,Den Fule och
    Den Onde.
    Hon är slående lik Den Onde.Eller har jag fel?

  5. Vilken sida av extremism som Mona Sahlin kommer att koncentrera sig på går inte att ta miste på i denna intervju med Aftonbladet.

    ”Mona Sahlin säger att hon är hedrad. Hon definierar ”våldsbejakande extremism” som grupper som inte bara bejakar utan också är beredda att använda våld för politiska och religiösa syften. Under året har diskussionen i Sverige handlat om vilka som är farligast, nazister, våldsvänstern eller jihadister… Den debatten är fruktlös menar Mona Sahlin, ”de högerextrema har en särställning med tanke på historien och morden som har begåtts under de 20 åren.”

    De högerextrema har en ”särställning” säger alltså Mona Sahlin. Så där ja då fick vi svaret på frågan om vilken sida hon kommer att prioritera, någon förvånad?

  6. Låt mig först säga att jag står bakom initiativet, då Sverige inte behöver några extremister från höger, från vänster eller från religiöst håll.

    ”extremism” betyder ”långt från mittpunkten”. Var befinner sig den punkten i politiken i sverige?

  7. Låt oss se det positiva i sammanhanget, nämligen att jag vet ingen som inte avskyr detta ormögda, falska stycke…

Kommentera