Dömda hängs ut – Expressen känner sympati


JOURNALISTIK. Lexbase är en databas där man mot betalning kan se vilka personer som är dömda och var de bor – allt från offentliga öppna register. Det kan man tycka vad man vill om.  

En av dem som är mest kritiska är Expressens chefredaktör och dömde brottsling Thomas Mattsson som idag skriver på sin blogg…

2014-07-07_1932

…Lexbase är en skamlig tjänst. Men det är för tidigt att ropa på ­hårdare lagar. Låt oss pröva de som finns först. Det är omöjligt att inte känna sympati med alla som, utan någon särskild prövning av det enskilda fallet, och utan något som helst redaktionellt övervägande, hängs ut av Lexbase…

Personligen anser jag att det omoraliskt att masspublicera tusentals namn på lagförda på det sätt som Lexbase har gjort….

Detta skriver alltså mannen som jagade och registrerade anonyma kommentatorer på alternativa media som Avpixlat, Exponerat och Fria Tider med flera utan att dessa personer var dömda för något brott, utan enbart för sina åsikters skull.

Bonnierägda Expressen samarbetade med Researchgruppen AFA Dokumentation för att kartlägga 6 200 svenskar som läser Avpixlat och liknande webbpublikationer.

Expressen anlitade den våldsdömde AFA-veteranen Martin Fredriksson för att sköta åsiktsregistreringen.

Fredriksson jobbar idag med att kartlägga invandringskritiker i ett privat underrättelse­bolag som ägs av finansmannen Robert Aschberg. Bolaget startades gemensamt av vänsterextrema Expo och AFA år 2010.

Många av dessa privatpersoner har sedan hängts ut i Expressen, utan dom och utan att ha gjort något olagligt, med namn, bild och bostadsort enbart av det skälet att de var anonyma på nätet och för att de var kritiska till invandringspolitiken.

-Pettersson läser att Thomas Mattson känner sympati…snacka om att den mannen tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra….

Petterssons om Thomas Mattsson 


5 responses to “Dömda hängs ut – Expressen känner sympati

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: