Israels blockad av Gaza

Mellanösterns enda fungerande demokrati – Israel – fortsätter att förse de arabiska socialbidragstagarna i Gaza med livets nödtorft trots upprepade raketbeskjutningar och trots att de hotar att utplåna israelerna.

Under tiden 22 till 28 juni 2014 levererade 1 690 lastbilar 41 690 ton med livsnödvändiga varor till Gaza samt 1 125 ton gas för matlagning. Dessutom levereras 5 miljoner kubikmeter friskt vatten per år och 125 MW el per dygn.

1 802 människor passerade också gränsen för affärer och sjukvård, detta utöver de c:a 30 000 araber som varje dag reser in i Israel från Gaza för att arbeta.

Totalt har sedan årsskiftet 20 338 lastbilar levererat 503 741 ton med varor från Israel till Gaza. Det är det som SVT och PK kallar en nästan total bojkott.

Gaza 22-28 juni 2014

Gazanerna verkar ha semester, ingen (0) lastbil gick från Gaza till Israel, de kanske har nog med att hylla dem som mördade tre israeliska tonåringar på Västbanken för en tid sedan.  Det pågår våldsamma upplopp i Jerusalem efter ett misstänkt vedergällningsmord på en 16-åring palestinsk pojke.

Skillnaden är att när araberna hyllar mördare så kommer Israel att döma dem som mördade den palestinske pojken om de får reda på vem det är. Vilket de troligen får.

Nedan en film från gränsposteringen Kerem Shalom mellan Israel och Gaza år 2012. Gränsen till det arabiska brödrafolket i Egypten är fortfarande stängt för att det inte går att lita på Hamas. Gazanerna är dessutom erbjudna en hamn om de lovar att sluta mörda judar men det vägrar de göra…

Kommentera