Åtalad zigenare hade falska smycken i trosor


Rumäner laddade med nya stölder och rån i Köpenhamn, där offren få slits deras guld halskæder av-det här är deras förklaring
Två unga asylsökande som häktades i torsdags för rån och stölder av bland annat guldhalsband som de slet av offren på gatorna i Köpenhamn är tydligen inte ensamma om att begå den formen av brottslighet. 

Zigenarmötesplatsen

Zigenarmötesplatsen

I måndags häktades tre rumänska zigenare, två män och en kvinna i häktet för stölder och rån av guldhalsband av slumpmässigt utsedda offer.  Enligt åtalet slog rumänerna till vid två tillfällen i lördags där de stal halsband och i söndags omringade zigenarna ett offer och lyckades byta ut hennes äkta halsband mot ett falskt.

När rumänerna greps, hittade polisen falska guldsmycken i en påse i kvinnans trosor och ett säte i deras Mercedes.
De tre rumänerna på 37, 44 och 36 år nekade alla till att vara skyldiga inför Köpenhamns domare.
37-åringen förklarade att han kommit till Danmark tillsammans med sin 36-åriga hustru i lördags med hustruns tyskregistrerade Mercedes för att samla flaskor på Roskildefestivalen.

-Jag var inte medveten om att min fru hade en påse med falska smycken gömd i trosorna, sade rumänen till domstolen. Han visste heller inget om de falska smyckena som var gömda i det främre passagerarsätet.

Hans 36-åriga hustru erkände att hon hade falska smycken med sig till Köpenhamn, som hon skulle försöka sälja. Den 44-åriga rumänen hade de träffat på en zigenarmötesplats på Speditørvej bara en timme innan gripandet, sade hon till domstol.
Den 44-årige rumänen hävdade att han hade kommit med buss till Köpenhamn från Tyskland på lördagen och att han sedan tagit en taxi till zigenarmötesplatsen på Speditørvej vid Valby-parken eftersom han visste att rumänska zigenare ofta träffades där.

Han hade bara satt sig i bilen där de andra satt och åt en halvtimme innan polisen kom.

Polisen känner väl till platsen på Speditørvej, där det finns en stor parkering och en skrothandlare där många zigenare och andra möts.

I torsdags häktades två unga män som uppger sig vara 16 och 17 år, men som polisen tror är mycket äldre, misstänkta för rån och stölder, där offren fått sin halskedjor avslitna. De är troligen från Algeriet och har rest runt i Europa i flera månader som asylsökande. En tredje fick släppas i brist på bevis.

Gripna asylsökande uppger sig vara 16 och 17 år.

Gripna asylsökande uppger sig vara 16 och 17 år.

-Pettersson noterar att det nämns Mercedesbilar och taxiresor samt metallhandel bland de utfattiga som kommit för att samla flaskor samtidigt påstår vår Migrationsminister att det inte finns några belägg för organiserat brottslighet bland tiggarna….antingen blåljuger Myten eller också är han dum i huvudet. Vad som är värst får ni själva bedöma.

Ekstrabladet som vi tackar för att de i klartext skriver att rövarna är rumänska zigenare och nordafrikaner, alltså araber från Algeriet.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: