Rättegång mot mördarbröder


INVANDRING/BROTTSLIGHET. En 25-årig småbarnspappa och butiksinnehavare i Halmstad sköts i ryggen, knivhöggs och misshandlades besinningslöst till döds. Orsaken till mordet i november 2013 var hämnd för att butiksinnehavaren dagen innan gått emellan i ett kriminellt bråk utanför hans butik. I fredags inleddes rättegången i Göteborgs tingsrätt mot förövarna, de kosovoalbanska bröderna Niklas Berisha, 20, och Philip Dacic, 17.

Efter mordet flydde de två bröderna utomlands, till Kosovo, men kunde så småningom gripas. I december 2013 fick polisen i Kosovo fatt på den yngre brodern, Philip Dacic, och i mars i år kunde även den äldre brodern Niklas Berisha gripas. Bröderna begärdes utlämnade till Sverige och har sedan dess suttit häktade i väntan på rättegång.

Philip Dacic medger att han sköt den 25-årige butiksinnehavaren men hävdar att detta ska ha gjorts i nödvärn, trots att offret sköts i ryggen. Brodern, Miklas Berisha, som stod för misshandeln och knivhuggen menar å sin sida att han utfört dessa gärningar i fruktan för offret och dennes familj.

TIDIGARE 2013-11-21. De är misstänkta för mord i Halmstad

Sent på kvällen den 11 november dödades en 25-årig man i Halmstad. Två män är nu häktade i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för mordet. Vet du var de finns kontakta polisen i Halland med tips på tfn 114 14.

– Det är viktigt att vi får in de här båda männen och kan gå vidare i utredningen, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén vid grova brottsroteln i Halland.

-Pettersson tidigare HÄR och missa inte hur Ex Pressen hjälper polisen och allmänheten. Niklas Berisha och Philip Dacic använder även efternamnet Sahlin…

2013-11-21_1531


3 responses to “Rättegång mot mördarbröder

 • Lars Å Månsson

  Och nu försöker svinen bortförklara det hela…Överenskommit att den yngste skall ta på sig ”misshandeln”,eftersom detta straff endast skulle betyder gräsklippning i 14 dagar !
  Fy f-n med avskräde som Sverige fått sig till del…

  Gilla

 • OLLE

  Vidriga odjur.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Man tar med sig pistoler och knivar, söker upp sitt offer, trycker in entredörren när offret försöker hålla dom ute ur butiken, skjuter honom i ryggen när han försöker fly ut på lagret och när den skjutne ligger försvarslös på golvet hugger man honom 25 gånger med kniv!
  Den nya tidens nödvärn i Sverigeistan!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: