Villrådiga muslimer


Fr.o.m. idag och några veckor framöver är muslimerna i norra Sverige villrådiga. Varför?

Minns ni rubriken från 2012?

Skärmklipp

Ramadan inleds idag och media vet inte till sig av glädje. Lika glada verkar inte det allt fler muslimerna i norra Sverige vara. De korta nätterna i sommar-Norrland gör muslimerna villrådiga då denna muslimska sed säger att fastan ska pågå mellan solens upp- och nedgång.

Huruvida muslimerna kan bryta denna medeltida sed har länge diskuterats i Europeiska fatwa-rådet. Detta europeiska fatwa-råd är förövrigt en underorganisation till Federation of Islamic Organizations in Europe där riksdagsmoderaten Abdirizak Waberi är vice ordförande.

Europeiska fatwa-rådet har gjort sig kända för ett antal uppmärksammade uttalanden där bl.a. rådets ordförande, egyptiern Yusuf al-Qaradawi, uttalat sitt stöd för självmordsbombare. Sitt mest omtalade uttalande är dock detta:

”Genom historien har Allah ålagt vissa personer att straffa judarna för deras korruption. Den senaste bestraffningen utfördes av Hitler. Genom allt han gjorde mot dem, även om de har överdrivit denna fråga, lyckades han sätta dem på plats. Detta var ett gudomligt straff för dem. Med Allahs vilja kommer nästa bestraffning att utföras av de troende.”

Sällan detta kommer på tal i svensk media och från riksdagens talarstolar.

Nog med detta om det europeiska fatwa-rådet. Mitt råd till muslimerna i både norr och söder är: Ät när fan ni vill. Allah finns inte och Koranen är en personlig betraktelse från 600-talet. Ni kommer inte till helvetet om ni äter när dagen är ljus och ni kommer inte till himmelen om ni låter bli. Kom in i matchen och inse att även ni muslimer lever på 2000-talet.

Källa: SR (artikeln är från 2012, men precis lika aktuell idag)

Darura är ett islamskt begrepp som innebär att muslimerna kan strunta i reglerna utan att Muhammed eller Allah blir förbannade.


10 responses to “Villrådiga muslimer

 • ossie

  Vilka bekymmer ..

  Gilla

 • Kurt

  Bästa rådet är ÅK tillbacks vard ni ha kommit från !!!!!!!!!!!! Under ramamdan en muslimsk fri månad i Scandinavien !

  Gilla

 • Argus

  Finns det verkligen ingen muselman med huvudet i behåll? Om nu Allah hade varit den allvetande guden hade h*n vetat att solen inte går ner ovan och nedan respektive polcirkel under en del av året och att muselmaner skulle komma att hamna där.

  Kom just på att jag besvarade min fråga med min fråga, de semiter som har huvudet i behåll (bokstavligt och bildligt talat) är förstås inte muselmaner, troligen tillhör de ingen annan religion heller.

  Gilla

 • Nyfiken Ienstrut

  Bygg ett stort läger för muslimer vid Abisko turiststation. Där blir det fasta dygnet runt, och Sverige blir ett problem fattigare efter någon vecka,

  Gilla

  • Argus

   Nej för hundra gubbar. Malmbanan passerar där och landet behöver de miljarder som LKAB lämnar som utdelning.

   Fast, när jag tänker efter så skulle Reinfeldt och Borg då ha 6 miljarder mindre att dölja massinvandringens kostnader med. 😉

   Gilla

  • Kurt

   man kan ju skicka dom in i ”Duschen” med

   Gilla

 • TheMinimizer

  Kan inte någon kostexpert en gång för alla upplysa oss om att hoppa över lunchen inte är någon fasta.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Personligen är jag f ö r Rahmadan.
  Skulle faktiskt önska att denna förlängdes till 12 månader.I mitt Ghetto är det idag så tyst,att jag flera gånger i timmen,tittat på mitt väggur för övertyga mig om,att inte ha stigit upp för tidigt !
  T.o.m.stadsdelens alla arabägda BMW`s står tysta kvar på gatan..

  Gilla

 • biran

  Det är bättre om mussarna inte äter alls, då är vi av med dom för gott.

  Gilla

 • huginomunin

  Att fundera över: Alla människor kommer till helvetet. Kristna anser att icke troende kommer dit, muslimer anser att icke troende kommer dit. Alla religioner anser att dom som inte är rättroende hamnar i i helvetet. Alltså hamnar alla människor där. Så varför bry sig? Det går ändå inte att göra någonting åt det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: