Feministiskt initiativ har köpt 10 000 följare från Turkiet

POLITIK. Feministiskt Initiativ har köpt drygt 10 000 följare på Facebook från specifikt Turkiet. Det handlar om 10.1% av partiets följare (Social Bakers).

Inköpet av följare skedde den 17:e juni, baserat på grafen och kan jämföras med ca 1% följare i Norge, som är det tredje största landet bland partiets följare. Den 16:e juni hade man 68 följare i Turkiet och den 19:e juni 10 781.

2014-06-28_2150

Eftersom bara en andel av följarna faktiskt får se vad FI skriver på Facebook, så är det inköp av följare förstås positivt för partiets kritiker. När de postar något på sin Facebooksida, så kommer en andel av flödesvisningarna gå till personer som är helt ointresserade av partiet och bara följer för att de får betalt. Dessutom kan en stor andel av dessa köpta följare vara rena fejkkonton, som inte ens läses av en verklig person (som ändå antagligen inte kan svenska i fallet Turkiet).

Som bekant ska man inte använda Facebook för viktig information, då bara en liten del av följarna får se informationen om man inte betalar för varje postning.

Vitsen med köpet är förstås att man ska lura i allmänheten och media att man har fler följare än man egentligen har. T ex vann man ”flest följare av de politiska partierna” enligt Dala-Demokraten, men det var före man köpte 10 000 nya följare. Det går som bekant också att köpa följare på Twitter, så frågan är hur många av Gudrun Schymans eller partiets följare via den kanalen som är köpta?

-Pettersson konstaterar bara att det är inte första gången Gudrun Schyman och hennes parti ägnar sig åt bedrägerier…

Mer på Cornucopia 

8 thoughts on “Feministiskt initiativ har köpt 10 000 följare från Turkiet

  1. Från Flashback;

    ”Hittade detta precis.

    Finns på ”Top Comments”, i deras senaste post

    http://sv.tinypic.com/r/2r76nw4/8

    https://www.facebook.com/feministisk…al_comments=23 *kommentaren är nu borttagen*

    ’’www.viralfbmarketing.com has delivered fans from Sweden to FI. Great results so far, however, Viral FB Marketing is not behind the fans from Turkey!
    We want to make this clear!’’

    Så de har alltså köpt både fans från Sverige samt Turkiet? Från ett företag som heter
    http://www.viralfbmarketing.com ?”

    ”Vi vet ju nu att det kan vara många svenska likes som kommer från http://www.viralfbmarketing.com – jag tror att det är rätt så svårt att göra många svenska fake likes, då det verkar som om att företaget huserar i USA. Mitt bet går till att det amerikanska företaget har lagt ut annonser via Facebook och begränsat dessa till Sverige.

    Men eftersom Turkiet ligger utanför den demografiska räckvidden som F! vill nå, så kan vi klart se att dessa likes är 100% falska, köpt från en okänd part.
    Hade varit trevligt om detta får lite mer uppmärksamhet, så kan man dels få en kommentar från det amerikanska företaget som levererat likes från Sverige, men även det företag som levererat likes från Turkiet. ”

  2. Måtte dessa jävla pervon hållas utanför Riksdagen, det är
    illa nog att Miljökatasroferna och kommunister redan härjar där.

Kommentera