Israel – efterlysta för kidnappning av tonåringar

ISRAEL. Hamas medlemmarna Marwan Quasma, 29, och Amar Abu Eisha, 32, är kidnapparna av de tre israeliska tonåringarna påstår underrättelsetjänsten Shin Bet i Israel.

Israel säkerhetstjänst Shin Bet offentliggjorde idag identiteten på två av de huvudansvariga för kidnappningen av tre israeliska ungdomar tidigare i denna månad.

2014-06-26_2205

Marwan Quasma och Amar Abu Eisha är båda Hamasmän från Hebron.

Marwan Quasma, 29, har tidigare gripits för Hamas-relaterad verksamhet. Han greps när han nyss fyllt 18 och fick tio månaders fängelse. Efter frigivningen har han gripits ytterligare fyra gånger, och vid vissa tillfällen, placeras under administrativt frihetsberövande. Han har erkänt att han rekryterades till Hamas militära gren i Hebron under 2009 och att han deltagit i militär utbildning och rekrytering av andra palestinska ungdomar till Hamas.

Amar Abu Eisha, 32, greps i första gången i november 2005 först och även i april 2007. Abu Eishas bror dödades i november 2005, när han försökte kasta en sprängladdning på IDF soldater.

Mer på The Jerusalem Post 

TIDIGARE 2014-06-16. 80 gripna i jakt på israeliska tonåringar

Israel har gripit över 80 palestinier på den ockuperade Västbanken i jakten på tre försvunna israeliska tonåringar. Israel anklagar Hamasrörelsen för att ha fört bort ungdomarna och varnar för ”allvarliga konsekvenser” om de inte kommer till rätta. Strax före klockan 22 svensk tid hördes skottlossning när israeliska soldater omringade ett hus på Västbanken. Det var då ännu oklart om de tre tonåringarna misstänktes befinna sig i huset.

2014-06-16_1434

Under kvällen besköts södra Israel från Gazaremsan då flera raketer avlossades. Två av dem sköts ned innan de nådde sina mål, skriver Jerusalem Post. Ingen människa ska ha skadats.

Tidigare på dagen hade armén gripit fler än 80 palestinier i den största säkerhetsinsatsen på flera år på Västbanken. Flertalet av de gripna uppges tillhöra Hamas.

– I dag kan jag säga det jag inte kunde säga i går, före den omfattande arresteringsvågen mot Hamasfolk i Judéen och Samarien: De som har genomfört kidnappningen av våra ungdomar är Hamasfolk, säger premiärminister Benjamin Netanyahu som använder en biblisk benämning på Västbanken, enligt AFP.

Netanyahu framhåller att det är ”samma Hamas” som den palestinske presidenten Mahmud Abbas nyligen bildat en enhetsregering med, något som han menar får ”mycket allvarliga följder”. Palestinska källor uppger för Reuters att antalet gripna överstiger 100 och att sju av dem är ledamöter i det palestinska parlamentet. Fler som gripits ska också nyligen ha frigivits ur israeliska fängelser.

Tonåringarna, två 16-åringar och en 19-åring, försvann i torsdags. Ingen har tagit på sig bortförandet. Israel har nu helt stängt av Hebron och kringliggande byar, och gränsövergångarna till Gazaremsan är i huvudsak också stängda.

Märkligt att DN fick intresse av att rapportera om de kidnappade tonåringarna först när Israel började gripa araber, inte ett ord om att Abbas och hans palestinska gangsters uppkallar torg och sportanläggningar efter de värsta terroristerna och ger dem och deras anhöriga betalt med biståndspengar, dessutom summor som det aldrig går att tjäna på hederligt arbete.

Googla på Israel 2014 kidnapping så ser ni att media ute i världen har en lite annorlunda syn på problemen än DN och svenska PK-media…

5 thoughts on “Israel – efterlysta för kidnappning av tonåringar

  1. Tror att dessa två dårar har en dödsdom hängande över sig, förr
    eller senare kommer Israel att plocka in dessa gossar för
    lämplig behandling.

  2. Arabisk inavel på bild. Då skall ni också veta att det ser ännu värre ut på insidan.

  3. Egentligen så är jag helt uttråkad och mycket trött på dessa dårar, vad de än heter , de är mindervärdiga och helt empatilösa dessa typer, jag tror att de tillhör helvetets menageri. Och dessa vill svenska politiker att de ska bo med oss……………………………………………………………….. politiker i Sverige ni är utan förstånd. NI har tagit Djävulen i båten och NI ska fan ta mig ro den djäveln dit han hör och det är inte i Sverige !

Kommentera