Svenska Gripen-plan lufttankar från US Air Force

FÖRSVAR. U.S. Air Force KC-135 Stratotanker tankar Svenska Jas 39 Gripen under en övning över Östersjön och Baltikum 2014.

– Pettersson litar på regeringen – Sverige är neutralt i vi ska inte gå med i Nato…förresten drog Putin tillbaks sitt krigshot mot Ukraina idag.

The Aviationist 

9 thoughts on “Svenska Gripen-plan lufttankar från US Air Force

  1. Sen när det smäller, får vi ju hoppas att det sker en vardag,
    och inte en helg, för då har dom enstaka piloter som Sverige
    har kvar ledigt, och det måste ju respekteras.
    Jag undrar om inte till och med Ryssarna anser att den ledare
    Sverige har idag är den största fjant som landet någonsin
    haft? Inte alls konstigt att dom övar fiktiva anfall mot oss, jag tror
    att även dom vill att vi ska ha någon slags försvars kapacitet, när vi
    nu säger att vi är neutrala!

  2. Det är alltid lika komiskt när politiker som har makten säger att vi inte ska gå med i Nato. Denna fega både ha kakan och äta den-mentaliteten kommer inte att gynna Sverige så mycket som de tror. Jag tror inte att Sverige är så strategiskt viktigt att NATO kommer att anstränga sig särskilt mycket när det väl smäller. Andra strategiska mål som gynnar medlemsländerna bättre kommer att prioriteras.

  3. Hörde på nyheterna om att Karlsborg har problem att få tag i ens fyra pers som vill går utbildningen till drönar-piloter.

  4. F.ö efter att ha tittat på din Video Pettersson.Vilka var de andra två planen som syntes på slutet,var det möjligen det Danske flyvevåbnet ?

  5. Tack Argus…Bevisar av landet var i ett bättre läge 1939,än i dag 75 år senare ! Svenska lantbruket är som bekant nedlagt,och Hemvärnet för en tynande tillvaro !
    Armèn har vi ju sedan länge avskaffat,och skall vi nu förlita oss på drivmedel från USA,till de få plan som finns kvar på vår flottilj, är viss oro inför framtiden befogad.Tror vi får förlita oss till de tre små marina båtar, som skyddar 100-milakusten…

  6. Visserligen är försvarsbudgeten skral, men att begära att jänkarna skall betala ”soppan” är väl lite väl magstarkt. 🙂

    • Läser även några andra bloggar,bl.a. en som har en Jaspilot som gästkommentator.Han avslöjade för en tid sedan,att han skulle deltaga i en mycket hemlig operation.Har dessutom som vi väl känner till från andra källor,skrivit hur man tvingas hämta reservdelar från redan utmönstrade (skrot) plan,för att hålla de få som ännu kan lyfta,i flygbart skick.Därför förvånar det inte mig,att man tigger bränslet av USA !
      Säger som Per-Albin sade 1939,”Vårt försvar är gott”

      • 27 augusti 1939: ”Det är naturligt att allteftersom katastrofen synts rycka närmare, man med ökad ängslan frågat om de små nationernas möjligheter att hålla sig utanför. Jag förtröstar starkt på våra möjligheter i detta stycke. Vår egen vilja är samlad och beslutsam. Vi ha intet otalt med andra, vi känna icke någon vår fiende, ingen kan ha något reellt intresse av att driva oss ut ur neutraliteten. Men om branden bryter ut måste alla vara på sin vakt. Regeringen har vidtagit alla anstalter för vakthållning och skydd, som nu kan anses påkallade. Dessa komma att utvidgas och stärkas i den mån så befinnes nödvändigt. Vår beredskap är god.

        Detta gäller också ifråga om våra möjligheter att upprätthålla folkförsörjningen under de svårigheter och påfrestningar, under vilka de även utanför stående komma att ställas i händelse av ett stormaktskrig. Någon anledning till panik inför ett sådant läge finnes absolut icke. Vårt jordbruk har under de senaste åren alltmera hänvisats till hemmamarknaden. Det är bättre rustat än någonsin att på sitt område uppbära självförsörjningen.”

Kommentera