Meriam Ibrahim är fri


ISLAM. Den sudanesiska kristna kvinnan Meriam Ibrahim som dömts till döden för att hon övergett den muslimska tro hon aldrig haft har släpps säger hennes advokat till BBC.

2014-06-23_2140

Meriam Ibrahim fick dödstraffet upphävt av en appellationsdomstol rapporterar den officiella nyhetsbyrån Suna.

Meriam hade en muslimsk far som övergav henne när hon var sex år, därefter uppfostrades hon av en kristen mor och gifte sig med en kristen man. För det dömdes hon till döden genom hängning enligt islams sharialagar för att hon vägrade avsäga sig kristendomen.

Hennes make, Daniel Wani, ser fram emot att få träffa henne sedan vill han att familjen lämnar Sudan så fort som möjligt.

-Pettersson ser återigen att muslimer inte är så smarta. Meriam Ibrahim är läkare och hennes man är också välutbildad och som vanligt skiter muslimerna i utbildning, de föredrar dårar som tror på Allah…

TIDIGARE 2014-05-27. Dödsdömd kristen kvinna födde barn i muslimskt fängelse

Den kvinna, Meriam Ibrahim, som dömts till döden för att hon vägrar överge sin religiösa tro har fött ett barn i ett fängelse nära huvudstaden Khartoum i Sudan enligt hennes advokat.

2014-05-27_1917

27-åriga läkaren Meriam Ibrahim dömdes till 100 piskrapp och avrättning genom av en domstol i Sudans huvudstad Khartoum. Meriam, som födde en baby i morse har också en 20 månader gammal son hos sig i fängelset, dömdes för äktenskapsbrott och avfall från islam.

Meriams pappa var muslim men övergav familjen när Meriam var sex år och hon betraktas som muslim trots att hon uppfostrats som kristen av sin mamma. 2012 gifte hon sig med en kristen man, och för det har hon nu dömts till 100 piskrapp. Dödsstraffet utdöms för att hon avfallit från islam, vilket är ett brott mot landets sharialagar.

Fru Ibrahim dömdes för äktenskapsbrott med motiveringen att sitt äktenskap med en kristen man från södra Sudan var utan laga kraft enligt islamisk lag, som säger att muslimska kvinnor inte kan gifta sig med icke-muslimer.

-Pettersson anser att islam är galenskap och i Sverige surrar muslimerna om religionsfrihet samtidigt som de flyttar fram sina positioner steg för steg.

Var är alla ”moderata” muslimer som PK pratar så mycket om, varför protestera de inte? Tänk tanken att det var tvärtom – om en muslimsk kvinna dömdes till döden för att hon var muslim och vägrade avsäga sig sin tro – då skulle hela världen stå i brand och kristna skulle mördas överallt…

BBC  Tidigare HÄR 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: