Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige?


Jag intervjuade 10 tiggare, var och en i 30 minuter, i en filmstudio med tolk.  De var ivriga att berätta om sin situation, och godkände denna film.  De flesta var Romer. De har fiktiva namn i filmen.

Denna film är en del av projektet: Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige? eller snarare: I vilken typ av samhälle kan en Tiggare bli framgångsrik?

av Cecilia Parsberg, 2012


5 responses to “Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige?

 • Naivtive

  Och vi betatalar med såna där plastkort, ingen fundering att det finns ett konto med pengar bakom. Och att dessa är beränsade till en inkomst.

  Gilla

 • Stenbock

  Framgångarna inom tiggeriet,måste väl vara avhängigt befolkningen i det land,man nyttjar för sitt värv !
  Därför kan jag mycket väl förstå att dessa zigenare prioriterar Absurdistan.Ett mer naivt folk finns inte på vår jord ….
  Över 80 % av befolkningen,saknar varje uns av grå celler längst upp !

  Gilla

 • Varg i Veum

  Jag tittade på den första kvinnan som berättade att ”Gud är för god mot svenskar” att ”Gud älskar svenskar” (för att de har det så bra) Hon förstår inte hur svenskar kan komma ut med en shoppingvagn full med mat o.dyl. med annat än att det är ”Gud som älskar”.

  Däri ligger problemet påstår jag. Hon verkar tro att att det är gud som levererar manna från himlen med silverfat, att svenskar inte behöver göra någonting för det. Har man en världsbild, en kultur, där man tror att människor ska få saker utan att göra någonting själv så förstår man varför man nöjer sig med att tigga. Kanske vore lite gammal hederlig ”kulturrasism” på sin plats och försöka få människor med denna världsbild att överge den?

  Varför inte lära dem att välutvecklade länder inte kom till för att nån gud älskar dem utan för att de själva sett till att förändra den.

  Gilla

  • Varg i Veum

   Eller kanske hon bör fråga sig varför gud hatar dem?

   Gilla

  • Pica pica

   Jag reagerade också på den maskerade avundsjukan på svenskar som kommer ut med stora vagnar med mat och köper nya skor varje dag. Samtidigt kan de inte dölja att de blir förbannade på dem som inte ger pengar.

   Killen som med 6-årig skola vill gå på musikkonservatorium och ”ha” ett hus som alla svenskar.

   Tänkte på somaliske pojken i Eskilstuna som sa att mamman ville inte ha lägenhet utan stort hus och hon hade rätt att få det.

   Det märks att de som kommer, invandrare eller romer inte förstår varför de inte kan få en villa och ny Volvo som det där svenska medelålders paret har. De förstår inte att båda har jobbat hårt länge, länge för att uppnå en dröm.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: