SD 14,8 % i Fagersta

EU-VALET. Sverigedemokraterna stöds av omkring var sjätte EU-väljare i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. 

Partiet har gjort en mycket stark utveckling jämfört med förra EU-valet, 2009. Av kommunerna i norra länsdelen har Sverigedemokraterna mest stöd i Fagersta, 14,8 procent, enligt det preliminära resultatet på Valmyndighetens hemsida. I Norberg har SD fått 13,2 procent av väljarnas röster och i Skinnskatteberg 12,9 procent. Detta kan jämföras med att partiet i samtliga tre kommuner fick mellan 2,7 och 3 procents stöd vid EU-valet för fem år sedan.

Fagersta är intressant för att det är vänsterns starkaste fäste i Sverige. Där fick partiet 56 procent, alltså egen majoritet med råge, i förra kommunalvalet.

Nu fick SD 14,8 procent av rösterna och Vänsterpartiet fick 8,6 %!

Det ligger inte långt bort att tro att det har något att göra med att det för några år sedan bosatte sig ett hundratal somalier med permanent uppehållstillstånd i Fagersta. Antalet har sedan dess vuxit rejält.

Vår Anti-Integrationsminister Erik ”Myten” Ullenhag konstaterade att somaliernas låga utbildningsnivå gjorde det svårt att hitta arbete åt dem, detta trots att han i andra sammanhang påstår att invandrarna behövs för sin kompetens och att vi har arbetskraftsbrist.

Dessutom har några av kravmaskinerna som vanligt klagat på komforten i bostäderna. Det fick det vänsterpartistiska kommunalrådet Stig Henriksson, att bli förbannad. I Fagersta-Posten skrev han:

”Det kan rimligen inte vara så att man helt frivilligt flyttar till en kommun, hyr en klart olämplig bostad för sin familj och med ens är det kommunens ansvar att lösa det uppkomna problemet. Det gäller såväl infödda som invandrare. Går det inte att lösa boendet i Fagersta, där vi inte har särskilt många stora lägenheter, så finns det 289 andra kommuner i det här landet som kan ha bättre förutsättningar.”

-Pettersson vill till Henrikssons utmärkta  insändare tillägga att de muslimer som klagar över komforten i Sverige bör inte flytta till någon annan kommun , de bör flytta till något annat land, långt, långt bort där komforten är bättre…

EU-valet   Fagersta-Posten 

8 thoughts on “SD 14,8 % i Fagersta

  1. Jag undra hur det är i Borlänge, ha varit där för ett tag sen och äkte till Borlänges stora köpcenter. Lordy Lordy, kunde likaväl ha varit Mogadishu.
    Bara Kaffers

    • Betyder 8st ”tummen upp” att det är bra med massvis av somalier i Fagersta?

  2. Sänd dessa kravmaskiner.Hem till Ulltott det är han som tagit hit bidragsparasiterna….

Kommentera