Ryktet: Reinfeldt kan få EU:s högsta jobb

NYA EU-KOMMISSIONEN. Fredrik Reinfeldt har börjat nämnas som en utmanare till posten som EU-kommissionens nästa ordförande efter portugisen José Manuel Barroso som avgår senare i höst.

Flera internationella medier har börjat spekulera i om Reinfeldt kan vara ett alternativ till den hittills starkaste, men färglösa, kandidaten luxemburgaren Jean-Claude Juncker. Till exempel har The Telegraph listat den svenska statsministern som en potentiell kandidat. Reinfeldt fick drygt 11 procent i tidningens omröstning, ungefär lika mycket som Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt. Det är den sviktande opinionen på hemmaplan som gjort att Reinfeldt börjat nämnas som en kandidat för jobbet som kommissionens ordförande, skriver Dagens Industri.

 

12 thoughts on “Ryktet: Reinfeldt kan få EU:s högsta jobb

    • När regeringen i Schweiz skulle köpa JAS-planen var allt bra. Sen hade schweizarna en folkomröstning om invandring och folket sa nej. Då gick den arrogante Fredde ut och förklarade att schweizarna var mer eller mindre rasister som inget begrep. Kan säga att de inte uppskattade detta.

      Sen råkade man få ihop 100.000 namn och det blev en ny folkomröstning. Denna gång om att köpa JAS-plan. Folket sa nej en gång till.

      Så bergsklättring i Schweiz borde Reinfeldt avstå ifrån. Han kan ramla ner en gång till.

  1. Ja han har ju på 8 år lyckats bra med att förstöra ett land, så hans
    nästa uppgift blir kanske att förstöra en världsdel, för tokiga
    ledare har ju Europa haft tidigare!

  2. Ja, ingen av topparna inom EU har imponerat hittills. Titta bara på dåren Van Rompoy, Baroso eller Malmström.

    • Icke att förglömma Baronessan Margaret Ashton, som jag var övertygad att hon var på övertid på grund av sin ålder men hon är född 1956, vistelsen i EU- parlamentet sätter sina spår, varning till Fredrik.

      • Jo sådana uppdrag skördar sina offer…Ständigt att söka få strålkastarna riktade på sig,skapar ett tidig ålderdomligt yttre.
        Detta innebär i sig,ju ingen förändring om vi bortser från Gudrun och några till inom politikerkretsen !
        Ägget kommerdärför att väl smälta in i gruppen.

  3. Har man Zigenare som parlamentariker så bör väl även en Neger kunna bli Ordförande.

    • En olycka kommer aldrig ensam…..
      I och för sig är Ägget kvalificerad för en plats i parlamentet.Störrre delen av dem,är ju gamla avdankade och bortsorterade politiker,från alla tänkbara länder !
      Dessutom kan ju inte landets rykte försämras nämnvärt,från den bottennivå som redan har skapats genom Malmström…

Kommentera