Tillbaka på Jollen med tre ”skåningar”


OXELÖSUND. Det var ett tag sedan vi besökte asylförläggningen Jollen i Oxelösund. Vi och vår lokaltidning Södermanlands Nyheter skrev en hel del om de asylsökandes öden och äventyr tidigare, ofta helt olika versioner men den intelligente läsaren begriper vem som ligger närmast sanningen. Läs om detta HÄR.

Nu är det dags igen. Jollen är i princip fullsatt hela tiden. Om det är en bra affär för ägaren vet jag inte men är tveksam. Jollen är en av landets billigaste asylförläggningar och kostnaderna är betydande. Däremot är jag övertygad om att det är en förlust för landet.

Förra lördagen gick larmet, tre obehöriga personer befann sig inne på Jollen och både de boende och personal var upprörda. Larmet gick till polisen som kom, gång på gång. Securitas kom också gång på gång, de tre avlägsnades men var snart tillbaka igen.

Det visade sig vara tre stycken asylsökande från något Mena-land inskrivna på en förläggning i Malmö som var ute på äventyr och de är fortfarande kvar, trots att Jollen är låst dygnet runt. De passar på att ta sig in när barn springer ut och in genom dörrarna.

Nåväl, polisen ledsnade naturligtvis på att åka och slänga ut dem och Securitas har inte befogenhet till något annat än att slänga ut dem. Några poliser tycker dessutom det är otroligt jobbigt att ta upp en anmälan medan andra försöker så gott de kan.

Polisen behöver en rekvisition från Migrationsverket för att återföra dem till Malmö men det kommer ingen, så myndigheterna håller på att tjafsa med varandra, troligen om vems som ska stå för kostnaden men de behöver inte vara oroliga – något som heter skattebetalare får betala vem som än gör vad.

De tre ”skåningarna” har förutom att de stuckit från Malmö och tagit sig in på Jollen i Oxelösund olagligt hotat personalen på Jollen, hotat de andra asylsökande, hotat Securitas vakter som var kvinnliga med det vanliga blattesnacket om vad kvinnor är till för och även stulit för de andra asylsökande, dessutom visar de ingen rädsla eller respekt för polisen för de vet att i Sverige händer inget alvarligt.

Nu, har det gått en vecka, Securitas kommer dygnet runt, varannan timme, polisen när någon ringer, idag var tre patruller på plats, polisanmälan är upprättad ändå är ”skåningarna” kvar.

Märkligt nog pratar de svenska skapligt så de har nog varit i landet ett tag så Pettersson säger UUUUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTTTTTT! HEM TILL MENA MED DEM!

På Jollen bor för närvarande 96 asylsökanden från 19 olika länder och de allra flesta av dem är mycket skötsamma och upprörda över ”besöket” från Skå…Arabien. Om inte polisen har tid och lust att ta hand om besökarna kanske man kan hoppas på att de andra asylsökande gör det när de ledsnar på att bli bestulna på mat och annat.

Vill ni ha en annan version så hänvisar Petterssons till Lokaltidningen Södermanlands Nyheter, de kommer nog med en rapport om några dagar…


5 responses to “Tillbaka på Jollen med tre ”skåningar”

 • Kurt

  Såg tre mena blatter i sällskap med en liten nigger i 10-12års åldern inne på NETTO i Oxelösund framför godisstället proppar i sig massa med godis, inte i påsen utan direkt in i käften. När jag sa till dom svarade de på Svenska kanske det va de tre mena -kanaker från Skåne. Sa till personalen men de va väl för blyga för att säger till dessa mena-svin.

  Gilla

 • Pica pica

  Vad som förvånar mig i Sverige är att de asylsökande kan göra som de vill.
  I de flesta länder sitter de inlåsta tills deras ansökan har behandlats. Sen får de tillträde eller deporteras tillbaka.

  I Sverige kan vi ta emot hur många socialturister som helst utan asylskäl. När de kostat Sverige en förmögenhet i ansökningar som överklagats till högsta instans utan att ha flyktingskäl så ska de hem. Då försvinner de och blir illegala med rättigheter långt över vad våra pensionärer har.

  Undrar hur många sådana som finns här egentligen?

  Alla brott och överträdelser ska naturligtvis innebära deportation.

  Gilla

  • Kurt

   Jag ha tänkt, dessa papperslösa som inte finns. Om de nu skulle ”Försvinner” i Landsorts djupet kan väl ingen åtalas för deras försvinnande. De finns ju inte, eller?

   Gilla

 • Ruben

  Jävla ”skåningar” till att ta sig friheter.

  Gilla

 • Naivtive

  Det är snart dags att arbetsbefria ordningsmakten, de klarar inte längre av sin uppgift. Det är egentligen inte så svårt och det är inte viljan men väl vilka regler man håller sig till. Och vi kan inte köra efter olika regelverk, eller hur?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: