Kommun stämmer kommun


Tidaholms kommun drar Sandvikens kommun inför domstol och stämmer dem på 3,7 miljoner kronor.

Anledningen var en flyktingfamilj som flyttade från Sandviken till Tidaholm och de vårdkostnader detta innebar för kommunen.

Källa: SR

Nyheten är 9 år gammal och visar att man på den tiden vågade tala om verkligheten på ett helt annat sätt än idag. Idag göms kostnader och obehagliga sanningar med alla till buds stående medel. Lusharpans blogginlägg från hemkommunen och besöket på vårdcentralen får nog många med mig att undra över den faktiska kostnaden för subventionerad och fri vård för asylsökande och papperslösa.

Nu förtäljer inte historien om utgången av stämningen, men att Sandvikens kommun borde ha råd, råder det väl ingen tvekan om. De tjänar ju 500 miljoner årligen på sina invandrare, trots att 41 % av dem i arbetsför ålder inte försörjer sig själva.

Det ni!


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: