Flyktingboende fylls fort

OCKELBO. Flyktingboendet i Ockelbo blev klart för inflyttning i måndags. Nu fylls platserna en efter en. – Känns fantastiskt roligt, vi kan få fullt redan den här veckan, säger chefen Hatim Abu Rweileh.

Ockelbo tillhörde de kommuner i Sverige som tidigare inte tog emot ensamkommande flyktingbarn. Men så beslutade Riksdagen att ge Migrationsverket rätt att placera flyktingbarn i en kommun utan att behöva komma överens med kommunen först.

Enligt den nya lagen var kommunen då skyldig att ordna med ett boende åt barnen.

Ockelbo kommun beslutade snart att öppna ett hem för ensamkommande flyktingbarn och gav det kommunala bostadsbolaget Ockelbogårdar i uppdrag att hitta lämpliga lokaler.

Valet föll på Kaplansgården i centrala Ockelbo. Lokalerna har nu genomgått en omfattande renovering och i måndags flyttade de första ungdomarna in.

Nu finns sju flyktingbarn på hemmet och föreståndaren Hatim Abu Rweileh räknar med att samtliga tio platser ska vara fyllda innan veckan är slut.

– Vi är skyldiga att ordna en plats inom 24 timmar från att Migrationsverket tagit kontakt med kommunen. Just nu är jag i jour dygnet runt för att kunna ordna en plats i tid, säger han.

Åtta anställda arbetar på boendet och där ska även finnas en person som jobbar halvtid med kosten. Hemmet ska vara bemannat dygnet runt

– Direktivet är att en person ska vara här under nätterna, men vi kommer att ha två anställda på plats för att öka tryggheten, säger Hatim Abu Rweileh.

För närvarande är det bara pojkar i åldrarna 16-17 år som bor på det nyöppnade HVB-hemmet.

– Ja, inledningsvis är det bara pojkar, men vi kan komma att ta emot flickor också i framtiden, säger Hatim Abu Rweileh.

Kommunen får ett årligt statsbidrag på 500 000 kronor för varje ungdom som tas emot.

-Pettersson läser om vinstmaskinerna. Omfattande renovering av lokalerna, tio platser, åtta anställda varav två alltid jobbar natt, staten betalar 500 000 om året per ”barn”…

Inkomster 5 miljoner från Sveriges skattebetalaer – Utgifter åtta löner med ob-tillägg, helgersättning, semesterlön, arbetsgivaravgifter, försäkringar, värme, el, omfattande renovering, slitage, kommunens byråkrati, migrationsverkets kostnader osv. Hur får du ihop det till vinst Myten?

GD.se 

8 thoughts on “Flyktingboende fylls fort

  1. ”Vi är skyldiga att ordna en plats inom 24 timmar från att Migrationsverket tagit kontakt med kommunen. Just nu är jag i jour dygnet runt för att kunna ordna en plats i tid, säger han.”

    Skyldiga inom 24 timmar! Samtidigt för en annan grupp:

    Tusentals äldre får inte den plats på ett äldreboende som de har rätt tillenligt lag. Trots att kommunen har beviljat dem plats får de vackert vänta. Köerna är nu årslånga trots att väntetiden får vara högt tre månader.

    F-n ta SD som delar in folk i ”vi och dom” till skillnad från politiker som tänker på allas lika värde.

  2. Är prins Daniel från Ockelbo snart ett minne blott tillsammans med ”klanen” ?

  3. ……För närvarande är det bara pojkar i åldrarna 16-17 år”
    ..och i hemlandet packar familjen och alla kusiner för att snabbt kunna flytta till Paradiset när PUT erhållits????
    Hur mycket kommer det att kosta våra skattbetalare??

  4. Han som uttalade sig var så klart en etnisk svensk vars förfäder har byggt upp Sveriges ”välfärdssystem”, med världens högsta skatter och barnen på dagis, ”p** off” , snyltare.

  5. Vi borde samla in sperma från alla invandrare och köra det i en hushållsmixer. Sen tvångsinseminera alla kvinnor med ”blandsaften” så får vi se resultatet av berikningen redan inom 9 månader? Det är ju så Reinsvält vill ha det.

Kommentera