Svenska invandrare jobbar minst

INVANDRINGEN. Nationalekonomen Magnus Henrekson säger i en intervju med den socialliberala tidskriften Neo att Sveriges invandrare, jämfört med ursprungsbefolkningen arbetar minst i hela den i hela den industrialiserade världen.

Sverige har det största ”sysselsättningsgapet” i OECD mellan infödda och invandrare – Det är den svenska politikens kanske största misslyckande – men ändå går det ingen nöd på den nyanlända befolkningen.

Enligt Magnus Henrekson, liberal forskare vid handelshögskolan i Stockholm, beror det på att kostnaderna för att leva ett drägligt liv i Sverige numera är förhållandevis låga jämfört med bidragen. Detta leder till att man kan köpa mat och kläder och delta i samhällslivet även om man helt och hållet lever på de svenska skattebetalarna.

Att Sveriges nuvarande invandring skulle vara en ”ekonomisk tillgång” håller inte Henrekson med om. Det kommer den helt enkelt inte att bli innan man byter ut den nuvarande bidragsinvandringen mot invandring av kompetens som Sverige saknar – en modell som tillämpas i Kanada och Nya Zeeland. Ändå är det vanligt att ”borgerliga” debattörer hävdar att invandringen är just en tillgång för Sverige, konstaterar Magnus Henrekson och fortsätter – Man bor inte i Husby, man hör bara om Husby på nyheterna. När de välmående inte ser problem omkring sig minskar trycket att göra något åt det.

– Det fina med det Sverige som jag växte upp i var att människor levde och jobbade tillsammans. Så är det inte längre, och det är en sorg för mig.

Läs hela intervjun på NEO 

5 thoughts on “Svenska invandrare jobbar minst

 1. Och Sverige är även det land som inte ställer några
  som helst krav på att vederbörande skall jobba för att
  införlivas i samhällsmaskineriet!

 2. Varför skulle de arbeta?. Sverige ha ju gjort det möjlig för dessa grupper att enkelt undvika att arbeta. Vet de inte själv är det alltid någon som hjälper dom på traven, alla våra socionomer är ju behjälplig att uppfinna skäl varför man måste ha bidrag.

  • Och nu därtill infört ”Barnpension”,för dessa äventyrslystna exoter !!!

 3. Hur många invandrare skall 7klövern ta hit innan man inser att ekonomin
  kolappsar. Alla bidragsparasiter har det mycket bättre en dom flesta som
  arbetar. Ett exempel alla ensamstående mammor som i slutet på månaden
  inte har pengar till mat till sina barn..

Kommentera