Valförrättare diskuterade valfusk mot SD

VALFUSK. Farah Halawi, 21 år, i Trollhättan var valförrättare och rösträknare i sin hemkommun i EU-parlamentsvalet i söndags. På sin Facebook-sida skriver hon om hur snacket gick bland valförrättarna i den vallokal där hon var stationerad.

2014-05-29_1446

Enligt Farah föreslogs och diskuterades det att kasta bort alla SD-röster och påstå att de varit ogiltiga. Farah hävdar att så nu inte verkligen skedde men bara att en sådan sak diskuteras bland personer som fått förtroendet att räkna röster i ett politiskt val är förstås ytterst alarmerande.

Att använda antidemokratiska och olagliga metoder för att motarbeta Sverigedemokraterna blir dessvärre allt vanligare. Vi har sett det på gator och torg i valrörelsen och vi har sett det i vallokalerna där de SD-fientliga krafterna går in och plockar bort alla SD-valsedlar. Nu tycks demokrati- och rättsrötan också ha trängt längre in i vallokalerna och anfrätt valets funktionärer.

-Pettersson undrar hur hon överhuvudtaget har kunnat bli valförrättare på sin numera kraftigt rensade Facebooksida står det fortfarande att hon gillar den störste och siste av alla profeter – Muhammed – och vad Muhammed anser om demokrati vet vi…kanske ska Farah flytta till Mellanöstern och njuta av deras typ av demokrati.

2014-05-29_1445

Avpixlat 

16 thoughts on “Valförrättare diskuterade valfusk mot SD

 1. Det är oerhört viktigt att det blir konsekvenser av att en diskutera röstfusk! Slipper man undan de första försöken så är risken mycket stor att man gör om samma sak. Det händer ju ingenting, säger man till varandra i röstlokalen, och ogiltigförklarar röstsedlar. Sätt stopp med kraft.

 2. Hon har rätt, även idioter har en röst. Speciellt idioter utan demokratisk tradition, sådana som Farah Halawi.

  • Kopplar detta till riksdagsbeslutet att det ska bli enklare att få svenskt medborgarskap (rösträtt). Tror att både Alliansen och Rödgröna lurar sig själva här.

   Precis som Gudrun tror att Soraya ska representera svenska kvinnor i EU.

 3. Så bär sig svinen åt, varhelst de än får tillgång till det svenska systemet. Det skall bara myglas och korrumperas, är det så konstigt att de aldrig får något att fungera där de är kommna ifrån.

 4. Bara blotta misstanke om valfusk ska entlediga sådana
  skitstövlar för ett sådant uppdrag, att sitta och babbla om
  att slänga ett visst partis valsedlar visar på att dom inte ska
  ha ett sådant uppdrag någonsin mer.
  Varje rösträknare borde ha en neutral person över sig som ser
  till att om sådana idiotiska kommentarer sker ska rösträknaren
  omedelbart bytas ut. Så länge vi har detta idiotiska system
  kvar och med många odemokratiska krafter, så kan inte
  säkerheten bli för stor.
  Varför har vi inte ett valsystem liknande Danmarks med
  samtliga partier på, där man kryssar för och skriver under
  med sitt namn??
  Man kan ju fråga sig på hur många röstställe sådana idiotiska
  uttalanden ägt rum, och, och även praktiserats, det är bara
  att inse att odemokratiska krafter har ökat katastrofalt i och
  med att vi inte har en Media som är normal!

  • Tony det är väl lika lätt att kasta bort de danska valsedlarna också. Nej det borde stå ett antal röstmaskiner eller datorer för själva röstandet, omöjliga för alla utan behörighet att ta sig in i. Det som ska komma ut ur dessa apparater är färdigskrivna röstlängder där alla namn är borttagna.

 5. Borde väl gå att stämma av att antal röstsedlar stämmer med antal röstande i vallängden. Men man får väl byta ut SD röstedlar mot sosse dito.

  • Självklart stämmer man av antalet sedlar mot antal i vallängden. Det går inte heller att byta ut sedlar för för det första så finns det inga ”nya” valsedlar att ta av och för det andra så skulle datorprogrammet som resultatet registreras i reagera om det helt plötsligt fanns 20 extra röster till ett parti som inte fanns där vid första räkningen.

 6. Japp att ha rösträtt kräver inte speciella färdigheter eller geni-drag…..MEN hur många idioter röstade totalt? Man är/blir inte klipskare/dummare hur man än röstar…det vi har är, än så länge, ”demokrati”…….skulle man kräva egenskaper och färdigheter efter någon ”värdegrund” skulle betydligt färre kunna rösta….. MEN vilken ”värdegrund” skall användas…..

 7. Jag reagerade på att det var så många ”felaktiga” röster i valet. Vet att det kan bero på bl a felstavning men inte flera tusen väl?

  • Jag var också rösträknare under EU-valet, de ogiltiga rösterna blev oftast när det fanns två olika valsedlar i valkuvertet. Och måste säga att VÄLDIGT många hade lagt i mer än en valsedel.

   • Kan man varken läsa eller skriva, är det knappast troligt att man ej heller kan räkna. 😉

Kommentera