Reinfeldts tal i Almedalen 2013

Det här är vår statsminister som talar som statsminister, men han står här garanterat för sista gången i Almedalen 2014. Han håller sig i sitt tal till ekonomi, arbetslinjen och fackliga frågor, och då var han inte alltför engagerad om vi bortser från några förslag han gillade, men inte hade kommit på själv, utan hämtat det från den tyska yrkesutbildningen.

Men Sverigevänner när ca 31 minuter hade gått blev han som förbytt, och de onda mörka ögonen blev ännu mörkare och ondare. Det fanns ett parti som hade kommit in i riksdagen utan hans erkännande. Det är ett parti som har tagit med sig hatet in i riksdagshuset. Men om alla de andra sju partierna mobbade det åttonde partiet, som han kallade detta parti, så var det stor chans att de skulle bli ensamma kvar i riksdagshuset, och att det åttonde partiet skulle åka ut. Som det nu var så hade ju statsministerns stödpartier blivit så små att de var hotande nära att ramla ut ur riksdagens kammare. Det fanns till och med de som hoppades på det. Men i så fall skulle det kunna gå så illa att det rödgröna laget som aldrig tränat skulle vinna nästa maratonlopp. Men Reinfeldt och kompani var vältränade och tänkte inte ge sig, så vi ska inte tro att det blir något byte av regeringsmakten 2014.

Ja det var i stora drag Statsministerns tal. Han fick väldigt lite sporadiska applåder, och vid några ställen där man nog skulle applådera, stod han bara tyst, tills en motvillig applåd kom.

De som är ambitiösa och intresserade av ungdomsjobb lyssnar på hela talet. De som vill se det rätta ansiktet på Skallepär kan fixa fram videon till ca 30-31 minuter kvar. Det räcker för att höra en diktator tala.

Talet ingår i  Petterssons granskar Reinfeldt

4 thoughts on “Reinfeldts tal i Almedalen 2013

  1. En figur som utan tvivel borde skaka galler, men som har fräckheten att visa sig
    ute, och till och med sitta på moderaternas möten, här har Moderaterna förlorat
    många väljare , han borde uteslutas ur partiet! En ful Fisk!

  2. Jag hade hoppats på lite ödmjukhet från M efter nederlaget i EU-valet. Men självrannsakan verkar inte finnas i deras vokabulär. Partisekreteraren Kent sa att detta inte kommer att speglas i riksdagsvalet för då kommer deras agenda om ekonomin och stabiliteten att vinna.

    Alltså samma samma. Jag tror att t o m inbitna moderater har tröttnat på samma floskler och angrepp på andra – inte minst SD – och vill se några visioner från M.

  3. Reinfeildt och Ullhenhag misslyckade med sin satsning att fylla landet med papperslösa muslimer.För egentligen så är det väl så att det är de rödgröna som gillar muslimerna mest – man gav bort maktstyret pga av deras egen dumhet förmodar jag att det blir i höst.

Kommentera