Toppolitikern Jabar Amin åker taxi

UMEÅ. Toppolitikern Jabar Amin (MP) bryter mot partiets egna regler. Amin väljer dyra taxibilar i stället för billigare färdmedel till flyget. – Jag har gjort fel, erkänner han.

Jabar Amin (MP) gillar taxi
Jabar Amin (MP) gillar taxi

Miljöpartistens val av färdmedel strider mot partiets egna riktlinjer. Taxi är också dyrare för skattebetalarna, som betalar resorna.

På Miljöpartiets informationssajt står: ”Att resa många tillsammans är i buss, tåg, spårvagn och tunnelbana är mer effektivt än att var och en tar bilen. Miljöpartiet vill fördubbla andelen resande med kollektivtrafik.”

Jabar Amin har varit riksdagsledamot i flera år och står som 18:e namn på partiets valsedel till Europaparlamentet. Han väljer ofta taxi i stället för snabbtåget till Arlanda eller buss till Bromma flygplats. Totalt har han åkt taxi tolv gånger till flygplatserna i Stockholm under 2013.

– När jag har varit i Kista har det inte funnits kommunikationer. När jag har varit i stan måste jag ha haft last eller så har det varit väldigt tidigt på morgonen, säger han.

Samtidigt tar han ofta taxi när han ska från bostaden till flygplatsen i Umeå, en sträcka på 2,9 kilometer. Bussen till flygplatsen tar fem minuter och det tar två minuter att gå till hållplatsen.

Men Jabar Amin väljer taxi för drygt 160 kronor per resa. – Förmodligen har jag inte kunnat passa tiden för bussen, säger han och menar att den kan bli försenad.

Men taxin kan väl bli försenad också. Kan man inte lita på bussarna, menar du? – Nej, det är inte det jag menar. Jag har ingen förklaring.

-Pettersson inser att Jabar Amin är en av dem som anser att dubbelmoral är dubbelt så bra

Folkbladet

Jabar Amin är född 1 juni 1959 i irakiska Kurdistan och är riksdagsledamot för Miljöpartiet de gröna. Han har författat ett stort antal debattartiklar i dagspress och har även skrivit boken Invandrarnas politiska integration. 1998 lämnade Amin Socialdemokratiska Arbetarpartiet (SAP) för att istället bli medlem i Miljöpartiet. Amin har tidigare varit ledamot i Migrationsverkets styrelse. Dessutom har han även varit styrelseledamot i Miljöpartiet de grönas partistyrelse[5], men blev inte omvald 2004. Han har också varit verksamhetschef vid Antidiskrimineringsbyrån i Umeå. 2005 hoppade Amin av sitt styrelseuppdrag i Centrum mot rasism, CMR. 2011 deltog Amin i Ship to Gaza. 2011 var Amin också en av Sveriges riksdags fem valobservatörer i Turkiet.

9 thoughts on “Toppolitikern Jabar Amin åker taxi

  1. Den stora frågan är inte om han åker taxi eller inte till eller från flygplatsen eller inte, det är en skitsak. Frågan är varför han flyger ifrån Umeå som har snabbtågsförbindelse med Stockholm? Sedan kan man naturligtvis undra hur det kommer sig att vi har [o]naturaliserade ”svenskar” i riksdagen.

  2. En pudel under galgen…
    Det enda fel han i egna ögon gjort, det var att bli påkommen …

  3. Ytterligare en kurd som borde skeppas hem till kurdistan. Kan nog bli en hel buss om vi samlar ihop de värsta.

  4. Vi har ju fettot från västbanken, som t.o.m. åkte taxi 50 m vid regn, resor hon inte betalade. Yvonne Rewaida heter hon och har dessutom förskingrat 250 000 från statskassan. Varför sitter hon inte där hon ska, i fängelset. Det hade jag gjort, om jag som Yvonne Rewaida varit kriminell. Samma gäller men med högre belopp Mona Salin. Hon fick en betald lyxkryssning till ön Mauritius i Indiska Atlanten ett stycke från Madagaskar. Mona hade hela sin stab och sitt säposkydd med på resan. Skattebetalarna stod för miljonbelopp, när det istället var Mona Salin som skulle ha suttit i fängsligt förvar. Jämlikhet kallar sossarna sånt här. Läs Djurfarmen av samme Orwell som skrev 1984, så förstår ni varför.

  5. Klimatterapi. Jag säger bara KLIMATTERAPI, Jabar Amin.

    Du har missat ditt eget partis erbjudande till klimatterapi.
    Fast som miljöpartist verkar det tillhöra, att man missar självklara saker.

    Här är länken så du kan göra bot och bättring miljöpartist Jabar Amin.
    Lycka till.

    http://www.mp.se/politik/klimat

  6. Yvonne Ruwaida åkte taxi 50 meter för att det regnade lite. Hon var i topp på taxiåkandet och ca 75 000 fick skattebetalarna punga ut med. Sedan har hon förskingrat ca 250 000 kr för uttag hon gjort från sitt statliga kort, där allt ska godkännas från de verifikationer som Yvonne Ruwaida skulle ha skrivit men inte gjort. Skattebetalarna har 250 000 att fordra av denne Yvonne Ruwaida från det som i slarvigt dagligt tal kallas Palestina. Röveriet som pedofilen muhammed levde av, finns alltså fortfarande kvar, men är nu mer sofistikerat och gäller större belopp.
    Ett annat skräckexempel är Mona Muslim, som rövar precis som Ywonne Ruwaida, men istället för straff, fick hon av Socialdemokraterna en lyxresa till Mauritius ett lyxtillhåll för Afrikanska så kallade ledare, som har röveriet som inkomstkälla precis som Ywonne Ruwaida , Mona Muslim, vars lyxresa på miljonbelopp fakturerades till skattebetalarna. Hon hade Säpos livvakter och en stor stab + hela sin familj med sig. Ett sällskap på 20-25 personer i en dyr lyxmiljö. Där har vi miljonbelopp att fordra från Mona Muslim.

  7. I dubbel bemärkelse en Miljötaliban, som inte har vett nog att begripa att man kackar inte i eget bo.

Kommentera