Israels blockad av Gaza

Mellanösterns enda fungerande demokrati – Israel – fortsätter att förse de arabiska socialbidragstagarna i Gaza med livets nödtorft trots upprepade raketbeskjutningar och trots att de hotar att utplåna israelerna.

Under tiden 11 maj till den 17 maj 2014 levererade 1 382 lastbilar 32 552 ton med livsnödvändiga varor till Gaza samt 1 292 ton gas för matlagning. Dessutom levereras 5 miljoner kubikmeter friskt vatten per år och 125 MW el per dygn. Vi skall inte glömma att 3 516 personer passerade gränsen mellan Israel och Gaza för sjukvård och affärer.

Totalt har sedan årsskiftet 14 677 lastbilar levererat 361 491 ton med varor från Israel till Gaza. Det är det som SVT och PK kallar en nästan total bojkott.

Men vi ska inte vara orättvisa. Gazaaraberna slet också. En (1) lastbil gick från Gaza till Israel, den var full, lastad med kryddor.

Gränsen mellan de arabiska broderfolken i Gaza och Egypten är fortfarande totalstängt.

Nedan en reklamfilm för Al Mashtal Hotel i Gaza så ni ser lite av fattigdomen och resultatet av vårt bistånd…

Gaza 11 – 17.5 2014

1 thoughts on “Israels blockad av Gaza

  1. Lyssna gärna på det här klippet från Münich det är sanna ord, men det som skrämmer allra mest är att ”vilseledda” unga blonda kvinnor står och skriker bredvid , de borde lyssna för de blir drabbade.Tycker mycket synd om dem men det hjälper tyvärr inte enfalden.
    http://vladtepesblog.com/2014/05/20/michael-sturzenberger-of-german-freedom-party-on-the-new-exodus-and-the-fate-of-a-liberal-saudi-blogger/ ( Klippet textat på engelska)

Kommentera