Tre skivor till kaffet *Uppdateras vid ändringar.

Hej!
Nu finns det 80 inlägg med ca 100 artister att spela. I genomsnitt har artisterna minst 5-6 videos med en låt på, men många har även album eller någon längre video att spela. Det ger sammanlagt cirka 1 000 låtar. OBS! det gäller bara ”Tre skivor till kaffet” med mestadels 50- och 60-talsmusik. Men det finns både äldre och yngre inspelningar den äldsta från 1937. Nyare videor än från 31/12 1969 får även spelas, när de ”Tre” är uppfyllda.

Jag har länge tyckt att det är för få som utnyttjar vår goda sökmotor på Petterssons till att söka musik på egen hand inom ramen för det vi har presenterat på våra musikteman. Igår tog jag därför ett första steg till ett register, som jag ska diskutera med min kollega LOTL och försöka få honom att göra ett bra register där ni kan se vad som finns.

Jukeboxen kallar jag  ett register över de ca 60 mest populära artisterna från ”Tre skivor till kaffet. Registret finns hos Rock-Olga i inlägget under detta. Ni hittar det på kommentar nr 9 och med rubrik Jukeboxen. Där kan ni kopiera artistnamnet ni söker och klistra in det i Petterssons Sökmotor, så dröjer det inte många sekunder förrän inlägget med just din artist ligger där framför dig. Då är det bara att klicka på den blå rubriken och ni är inne och kan välja video med just den artist och låt ni vill höra, såvida den finns med i inlägget.

Det jag gjorde då i kommentar nr 9 längst ned på min senaste artist Rock – Olga, kan stå som dörröppnare för alla andra. Som jag skrev är det bara ett utkast som behöver att justeras en del innan det kan bli till ett bra register. Jag höll mig till mitt eget tema ”Tre skivor till kaffet” och tog på de två första sidorna i min statistik alla artister som kommit över 100 visningar på dessa två sidor.

Det blev 17 stycken. Därefter plockade jag in lite låtar från statistiken som jag mindes , och då blir det ju förstås de artister man själv kan bäst, men eftersom detta endast är ett prov, så saknar det ju betydelse. Jag har här sett till att få alla artister helt rätt stavade, så det ska bara vara för er att kopiera och klistra in på sökmotorn.

Alltså börjar ni med dörröpnarkoden som är Rock-Olga precis så som det står här. När ni kommer in där så går ni ned till slutet på kommentaren. Där står namnen skrivna efter varandra. Se till att inte få med något annat än namnet på artisten eller gruppen. Sedan är det bara att klistra in det på sökmotorn nästan högst upp på sidan, och vänta några sekunder så levereras hela inlägget, och ni kan ägna er åt innehållet.

Om någon låt har slutat fungera, är jag tacksam om ni säger till i en kommentar, så fixar vi det så fort vi kan. Som ni kan läsa högre upp i detta inlägg, så har de ursprungliga ca 20 inläggen, växt till ca 60 och mer kommer så småningom. Om det är något som står konstigt i det här inlägget, beror det på att jag bara har ändrat i det ursprungliga inlägget, på den här sidan.

Alltså skriv Rock- Olga i Petterssons sökmotor – läs ev. det som står ovan –  gå sedan till inlägget Rock – Olga direkt, eller via sökmotorn igen om ni inte hittar Rock –  Olga och gör ny sökning. Gå in på inlägget och ner till Jukeboxen på kommentar nr 9. Där kollar ni vad som finns och kopierar önskad artist och med den i webbläsaren upp till sökmotorn och klistra in din artist. Inlägget kommer och ni kan klicka er in och välja låt. Det låter kanske krångligt men man automatiseras snabbt efter några ggr sedan gör de flesta av er rätt med en gång. Artisterna står i grupper om tio 1-10, 11-20 o.s.v.

Vänligen Olli

 

 

Kommentera