Arabisk färdtjänstchaufför dömd till fyra års fängelse för våldtäkt av en funktionsnedsatt kvinna

INVANDRING/BROTTSLIGHET. Fyra års fängelse. Det blev straffet för den färdtjänstchaufför i Sörmland som våldtog en funktionsnedsatt ung kvinna. Det var i mars i år som chauffören först tvingade kvinnan till oralsex under en körning, varpå han sedan följde med henne in i bostaden och med våld tvingade henne till vaginala och anala samlag.

Mannen har nekat till brott och berättelserna om vad som hänt skiljer sig åt, men tingsrätten anser att chaufförens uppgifter är mindre trovärdiga än kvinnans.

Målsäganden uppges på grund av en psykisk utvecklingsstörning ha en mental mognad motsvarande ett barn i 8-9-årsåldern.

Tingsrätten slår fast att gärningarna inneburit en betydande kränkning av kvinnans integritet och utgjort ett allvarligt angrepp på hennes trygghet till person.

”En försvårande omständighet är att NN har utnyttjat Sekretess A:s skyddslösa ställning och svårighet att värja sig. Försvårande är i viss mån också att NN kan sägas ha utnyttjat sin ställning samt det förtroende som har legat i hans roll som färdtjänstchaufför”, skriver rätten i domen.

Mannen döms för två fall av våldtäkt till fyra års fängelse. Han ska även betala 175 570 i skadestånd till kvinnan.

Ovanstående, frånsett rubriken från SVT. – Pettersson undrar fortfarande vem som gett en relativt ung person som bott i Sverige i ungefär tio år och som inte lyckats lära sig svenska under den tiden förtroendet att köra funktionshindrade passagerare!!!

TIDIGARE 014.04-29. En chaufför i färdtjänsttrafik i Sörmland åtalades i dag misstänkt för att i samband med en körning ha utsatt en förståndshandikappad flicka för våldtäkt.

Han ska i samband med körningen ha tvingat hennes till handlingar jämställda med våldtäkt, enligt åtalet.

Han ska sedan när körningen avslutats ha tvingat flickan till samlag. Mannen medger samlag, men nekar till brott.

Han sitter häktad i avvaktan på rättegång nästa torsdag, 8 maj.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio Sörmland, Södermanlands Nyheter, SVT med flera inte tycker det är viktigt att allmänheten får reda på att mannen är irakisk medborgare och heter Wisam Abbas Hashim Al-Rubaye, född1991 och har tolkbehov på arabiska…

2014-04-29_2140

 TIDIGARE 2014-04-10.  En man sitter häktad misstänkt för två våldtäkter under samma dag. Våldtäkterna ska ha ägt rum i Gnesta kommun.

2014-04-09_2032

En 22-årig man sitter sedan en vecka häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäkt inom Gnesta kommun. Våldtäkterna ska ha ägt rum den 28 mars i år och redan dagen efter greps mannen misstänkt för brott.

Det är oklart om offer och förövare känner varandra men en av våldtäkterna ska ha ägt rum i den målsägandes hem medan den andra har ägt rum på annan plats men fortfarande inom kommunen. Polisen är förtegen om var.

– Brotten ska ha begåtts dels i offrets bostad men också på ett annat ställe som jag inte vill gå inte närmre på, säger Bengt Jansson, rotelchef på enheten för grova brott vid Polisen i Nyköping.

– Vad jag kan säga är att brottet rubriceras som våldtäkt, att utredning pågår och att mannen sitter häktad på sannolika skäl sedan den 1 april, säger Jansson.

SN har försökt nå kammaråklagare Charlotte Ahlberg för en kommentar.

-Pettersson hittade ovanstående korta artikel i lokaltidningen Södermanlands Nyheter den 8 april men saknade lite information, det verkar inte som tidningen tror att läsarna vill veta lite om gärningsmannen alternativt vill lura i prenumeranterna att förövaren är en sörmlänning, nåväl, det är som så ofta förr en arab och taxichaufför som varit i farten, dessutom var kvinnan han våldtog två gånger samma dag förståndshandikappad.

Mannen heter Wisam Abbas Hashim Al-Rubaye är född 1991, bor i Trosa men är medborgare i Irak och behöver tolk på arabiska.

Här har vi ett mysterium, en relativt ung person som bott i Sverige i ungefär tio år har inte lyckats lära sig svenska men har ändå lyckats ta körkort och taxilegitimation och har fått förtroendet att köra funktionshindrade passagerare!!!

Det känns som den som godkänt körkortet/taxilegitimationen borde kallas till förhör.

2014-04-09_2119

10 thoughts on “Arabisk färdtjänstchaufför dömd till fyra års fängelse för våldtäkt av en funktionsnedsatt kvinna

  1. Kurt, vi lägger inte ut adresser hem till folk och surrar om hembesök. Sådant får Robert Aschberg och andra hålla på med. Det kan drabba oskyldiga syskon och grannar.

  2. Hon skulle stämma svenska staten för att importera denna våldtäcksman.
    Sen ska vi, svensk befolkning, få veta vilka ursäkter staten kommer med. Vi kan också sluta betala skatt på samma ursäkter, eller hur?

  3. Det kostar ju väldigt mycket pengar att inhysa dessa våldtäktsmän i svenska fängelser – pengar som skulle kunna användas till så mycket viktigare saker.Är det aldrig möjligt att döma till livstidsutvisning omedelbart?

  4. Ropa inte hej ännu..Hovrätten kan upphäva straffet för denna ”berikare”.
    Läste att en rånare som dömts till 2,5 års fängelse,idag frikänndes och nu kan vänta en gåva för häktningstiden av 7-klövern ! Svenskt rättsystem påminner alltmer om Afrikas anarkistiska stater.

  5. Kan inte vi införa sharia för muslimska brottslingar? Men det kanske inte är något brott att våldta förståndshandikappade enligt sharia så det är nog ett dåligt förslag.

Kommentera