Felparkerade bilar försenade brandmän

MALMÖ. I lördags den 10 maj brann det kraftigt i Rosengård och en femårig flicka omkom. En av räddningstjänstens stegbilar blev försenade till dödsbranden i Rosengård på grund av felparkerade bilar.

Tidigt på lördagsmorgonen kom larmet om brand från ett höghus i stadsdelen Rosengård i Malmö. När räddningstjänsten kom fram till platsen slog lågorna ut från byggnaden. Rökdykare sattes in och i lägenheten där branden tros ha startad hittades den 5-åriga flickan och hennes mamma. Flickan fördes med ambulans till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. I samband med branden fick även ytterligare sju personer räddas från sina rökfyllda balkonger med hjälp av räddningstjänstens stegbilar.

Efter branden har räddningstjänsten fått kritik på sociala medier för att ha varit kraftigt försenade och haft fel fokus under räddningsinsatsen. Med anledning av kritiken valde därför Räddningstjänsten Syd att hålla ett informationsmöte i Rosengård under tisdagskvällen. Där berättade de om insatsen och gav även de boende möjlighet att ställa frågor.

Men under mötet kom det också fram uppgifter om att insatsen hade försenats på grund av att räddningsmanskapet inte kunde komma fram. Ett antal felparkerade bilar gjorde att det dröjde ytterligare sju minuter för räddningstjänstens andra stegbil att nå fram till huset.

– Det var oerhört frustrerande. Att behöva flytta parkerade fordon mitt under en brand av det här slaget är fruktansvärt, sa Ulf Wahlström och Patric Nilsson under mötet.

-Pettersson undrar vilka araber som hade parkerat bilarna fel och vilka målvakter som stod registrerade på dem…

Skånskan 

5 thoughts on “Felparkerade bilar försenade brandmän

  1. Varför klagas det? Brandbilar och brandmän brukar ju kastas sten på. De kan vara glada att de överhuvudtaget kom dit.

  2. Det handlar om den respekt dessa klanmänniskor anser sig ska ha av andra, men som de fullständigt skiter i mot andra. Dessutom är de ju oftast tämligen tröga. Det är bara när knarket ska fördelas, det blir fart på dem. Den sortens människor sätter sig därför över alla lagar och förbud.

  3. Vi får se hur det ser ut idag…Nu brinner det åter i samma hus !
    ”Mycket osedvanligt”,säger ortens PK-organ att två sådana inträffar under en så kort tidsrymd !

  4. Mycket tragiskt med den lilla flickan. Många fler kunde ha blivit offer om det inte varit för brandkåren som nu tyvärr får kritik.

    Föreslår att områden som Rosengård, Bergsjön, Husby m fl som gillar att kasta sten på och kritisera både polis och brandkår själva tar över med en egen brandkår på frivillig basis. De sitter ju inne med bättre kunskaper och kritiserar vår brandkår så de kan säkert utföra uppdraget bättre.

  5. Det inträffade är såååå fruktansvärt!! Men… man får väl tyvärr säga att dom bäddat för en katastrof som denna under lång tid.

Kommentera