Rumäner dömda – sände hem stöldgods med posten


DANMARK. Domstolen i Lyngby har dömd till sex rumäner till fängelsestraff på mellan två år och åtta månader i fängelse och tre och ett halvt år för organiserade inbrott. Rumänerna skickade sedan stöldgodset hem till Rumänien i flyttlådor, som skickades från olika postkontor i Köpenhamnsområdet.

Paketen som vägde c:a 20 kilo innehöll smycken, mobiltelefoner och läsplattor. Rumänerna kommer från samma stad Tulsea nära gränsen till Moldavien. Staden är också central i två andra stora fall av organiserade inbrott som polisen särskilda arbetsgrupp undersöker. Rumänska inbrottstjuvar arbetar i små grupper, men känner varandra till varandra. De sex rumänerna utvisades dessutom permanent från Danmark på grund av omfattningen och allvaret i brotten.

De dömda är…

 • Vasile Anuti, 24: Två år och åtta månader i fängelse.
 • Iliutæ Chitai, 23: Tre år och sex månader i fängelse.
 • Florian Chitoi, 27: Tre år och tre månader i fängelse.
 • Catalin-Dan Ionita, 25: Två år och åtta månader i fängelse.
 • Mihai Andrei Mereacre, 20: Två år och åtta månader i fängelse.
 • Adrian Petcu, 21: Tre år i fängelse.

Fallet kallades ”Operation Sixpack” efter sex inbrottstjuvar fångades upp med fem post-paket på per 20 kg fullproppad med stöldgods. Den 23-årige rumänen greps 6 juni och fick en fällande dom för inbrott och utvisades men redan i oktober greps han åter för inbrott i Danmark.

I ett annat fall som polisen kallar ”High Five” greps fem rumäner från samma by. De hade på tio dagar lyckats stjäla ihop för 650 000 kronor.

-Pettersson undrar varför vi inte har de problemen i Sverige – här är allt tal om utlänningar, rumäner, bulgarier, zigenare, romer  och brottslighet bara myter medan danska Ekstrabladet utan att tveka anger etnicitet, hembygd och namn på brottslingarna.

Vandrarhem var bas för rumänsk inbrottliga 


One response to “Rumäner dömda – sände hem stöldgods med posten

 • Alex

  Fick inbrott 31 januari 2012 i min villa i Stockholm. Individen skar sig på altanfönstret och lämnade blod. SKL fick träff på en Florian Chitoi, som har samma ålder som Florian i detta inlägg. Hand dömdes till 7 månaders fängelse för Grov Stöld 2012-04-04.

  Florian förekom 4 gånger i belastningsregistret innan inbrottet skedde, som samtliga rörde inbrott.

  Han utvisades efter avtjänat straff i Sverige och får åter besöka landet i april i år, men nu verkar ju samma individ begått dumheter i Danmark.

  Tack för infon!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: