Demonstrationer mot vinster i välfärden

GÖTEBORG. Bara ett riksdagsparti är emot vinster i välfärden, men opinionsundersökningar visar att majoriteten av väljarna är det. På lördagen demonstrerade organisationen Folkkampanj för gemensam välfärd runtom i landet.

– Partierna måste börja lyssna på sina väljare i den här frågan, säger Anita Pärsson, aktiv i Göteborgsavdelningen.

2014-05-11_1923

-Pettersson tycker att om det är så att verksamheter förbättras när vinster förbjuds då borde vinsterna förbjudas överallt. Ger förbjudna vinster bättre vård, bättre skola, bättre vägar, bättre bilar, bättre mediciner och bättre mat då skall vi självklart inte ha några vinster i samhället.

Minns jag inte fel har systemet provats förr, av vänsterpartiets kamrater i det forna Sovjetunionen och ni minns hur det såg ut där. Det kallades planekonomi och kommunism och har ni glömt Sovjet, så kan ni titta på dagens kommunistiska lyckoriken – Nordkorea och Kuba…

Däremot ska vinsterna beskattas och inte hamna i skatteparadis men det är en annan sak…

Sydsvenskan

6 thoughts on “Demonstrationer mot vinster i välfärden

  1. Vinster i välfärden kommer oavkortat ifrån skattekollektivet. så frågan är ju om vi anser att vår skatt skall gå till kapitalisters feta plånböcker?

    Vinsten skapas oftast med hjälp av nedskärningar och inom både skolan och vården så är det ju inte direkt så att det är nerlusat av personal som ser till att gamlingarna kommer ut, har någon att lufta sin ångest med, komma upp och ner igen på vettiga tider. kaffe, hela ägg och en andra massa saker som redan är betalat för. Detta kan man dra in verkar det som.

    Nu till pudelns kärna, varför lockas kapitalisterna till välfärden? Borde inte svenskt näringsliv ägna sig åt produktion och förädling av våra råvaror till kvalitets produkter?

    Jag kommer i alla fall ihåg när Svenska arbetsgivarföreningen förgäves kämpade för lägre skattetryck och varnade för att om våra produktionskostnader skulle stiga över våra konkurrenters så skulle vi förlora vår tillverkningsindustri. SAP och LO gick arm i arm och skatterna och förmånerna steg i samma takt som vi förlorade vår tillverkningsindustri. Nu finns det åtråvärde kapitalet i vår gemensamma skattkista och det är en billig investering som genererar hyfsad avkastning. Det är inte det vi betalar värdens högsta skatt till. Vi betalar för service.

    Moderaterna har hittat en modell som gynnar de mest hängivna och viktigaste supportrarna. Invandringen är ännu ett sätt att gynna dessa trogna entusiaster, billig arbetskraft (80% i subvention) och nya möjligheter till att gräva i de offentliga kassorna.

  2. Dom största vinsterna i välfärden gör väl dom som håller på med flyktingförläggningar, campingplatser och liknande. Dom om några skär guld med täljknivar..typ Bert K m fl…Stoppa dom!

  3. Privata vinster i vården är bra under förutsättning att man har samma bemanningstäthet, löner och anställningsvillkor, osv. och betalar slatt i Sverige.

    De får nämligen betalt i paritet med landstingens kostnader och gör de vinster så visar det att landstingen har för stor kostnadskostym. När man åtgärdat det så minskar ersättningarna till de privata företagen men den stora besparingen finns att göra i landstingen.

  4. Först var det skolan, sen arbetslösheten och nu Vinster i välfärden som var den största valfrågan. Jag tror att alla 7-klöverns partiledare letar hej vilt efter det stora dragplåstret. Inte minst för att slippa få upp massinvandringen på agendan. Den frågan berör så många områden i Sverige idag så den borde vara självklar.

Kommentera