Är kristdemokraterna rasister?

POLITIK/ROMER. Anledningen till rubriken är Kristdemokraternas andranamn i EU-valet, Ebba Busch Thor som säger ”Vi måste jobba långsiktigt för att hjälpa romerna”, och föreslår att EU ska underlätta för Rumänien att hjälpa romerna i Rumänien.

Rasistisk blondin med SD-förslag
Rasistisk blondin med SD-förslag

Under åren 2007 till 2013 fanns det 32 miljarder svenska kronor som Rumänien kunde använda för att bekämpa fattigdom och diskriminering. Men bara en bråkdel av summan har utnyttjats. En anledning är att landet måste stå för en självfinansiering på 15 procent. Nu föreslår Kristdemokraterna att kravet på självfinansiering slopas under perioden 2015-2019, och lovar att driva frågan i EU.

– Om en gravid kvinna med små barn känner att det är bättre att sitta på en kall gata i Sverige för att be människor om pengar än att vara kvar i sitt hemland är situationen uppenbart allvarlig. Det är en mänsklig tragedi där vi måste visa ett medmänskligt ansvar, säger Ebba Busch Thor.

Mer på SvD – Pettersson anser att det är smått sensationella uppgifter, att hjälpa människor på plats i stället för i Sverige är nämligen en av Sverigedemokraternas viktigaste frågor så…

Fri rörlighet för rumäner infördes 2007 – Pettersson undrar vad zigenarna levde av när de inte fick åka till Sverige och tigga?

4 thoughts on “Är kristdemokraterna rasister?

 1. Hon lär inte fått sin kandidatur p.g.a. översvällande zigenarkunskaper ! Det gamla talesättet ”vet man inget är det bättre,att tiga still” borde gälla för denna unga KD-flicka.
  Rumänen har erhållit ett öronmärkt EU-bidrag om 8 miljarder Euro,till just förbättringar i de områden som zigenarna slagit läger i.
  Men vad hjälper alla pengar på jorden,när detta folkslag på natten,raserar vad som byggts upp under dagen ?Vidare är denna folkgrupp sedan urminnes tider smittad av en allvarlig sjukdom…Hos oss benämnd lättjan !

 2. Allt för ofta ser och hör jag ordet rasist oftast använt av människor som inte har mod nog att ta en diskussion. Ingen kan bli rasist genom att tänka praktiskt, läs att använda realpolitik, självklart ska länder som hyser en folkgrupp som står utanför gemenskapen ha hjälp att inkludera dessa inom eget land.
  En förutsättning dock är att folkgruppen anammar landets lagar och generella levnadssätt d.v.s vill integreras eller ännu bättre assimileras.
  Finns inte denna vilja kan ingen oavsett politisk övertygelse hjälpa de som anser sig utsatta.
  Det ska inte behöva ta 500 år för att integrera en grupp människor, om så har den utanför stående gruppen ingen vilja att bli integrerade.

 3. Ja hon anammar inte bara SD s syn på tiggare att hjälpa
  folk i närområde, hon ser ju ut att även fira Midsommar,
  som ju är en Svensk tradition? Aja baja Ebba, vad tycker
  dina kollegor i 7 klövern om detta , dom tycker väl snarast
  att vi byter ut Midsommar mor Ramadan ?

Kommentera