Mångkulturell mat


SÖDERMANLAND. I torsdags kom korvvagnen till vår lilla stad som den gör var fjortonde dag och de är inte dumma smålänningarna, de parkerar vagnen strategiskt utanför bolaget för att kränga sina produkter från charkfabriken i det mörka Småland.

-Pettersson som av en tillfällighet hade vägarna förbi, tänkte som så att närproducerat i all ära men man ska inte vara fanatiker så det kan inte vara fel att prova något långt bortifrån ibland, så det inhandlades några småländska isterband.

Isterband är en korv som förekommer, främst i södra Sverige i olika varianter. Det är en lättrökt, ”grovkornig” korv, lätt syrlig som innehåller fläskkött, korngryn, potatis och lite annat. Kötthalten är låg, endast 25-35 % så man kan anta att den en gång i tiden kom till i de mindre bemedlade köken.

De småländska isterbanden stektes på vedspisen och serverades med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor, den oäkta hustrun verkade nöjd – ibland går det bra med mångkultur även om den blev lite bränd…

2014-05-09_1916

…för övrigt är den oäkta hustrun väldigt stolt över sina egenhändigt odlade rädisor och en sallad med något konstigt namn…

2014-05-09_1917

 


12 responses to “Mångkulturell mat

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: