Vi tar fullt ansvar för flyktingarna i två år

INVANDRING/EKONOMI. Integrationsminister Erik Ullenhag menar att regeringen redan vidtagit åtgärder som ska göra det mer lönsamt för kommuner att ta emot flyktingar.

– I samarbete med Sveriges kommuner har vi sett över ersättningssystemen. De som tar emot fler flyktingar, får mer ersättning, säger Erik Ullenhag (FP)

Från och med årsskiftet infördes ett extra prestationsbaserat stöd från staten till de 145 kommuner som tog emot flest flyktingar, däribland Filipstad.

Filipstads kommunalråd Per Gruvberger (S) gick i veckan ut och sa att han tycker att regeringen misslyckats med flyktingpolitiken. Han menar att det etableringsstöd som staten under två år betalar ut till flyktingar som fått uppehållstillstånd inte räcker för att få ut dem i sysselsättning. Istället tycker Gruvberger (S) att staten borde ta över försörjningsstödet för de flyktingar som fått etableringsstöd, men ändå blir beroende av socialbidrag.

Men att staten skulle skjuta över ansvaret för försörjningen av många flyktingar håller Ullenhag (FP) inte med om.

– Nej, vi tar fullt ut ansvar för flyktingarna under två år. Sedan ska vi komma ihåg att många av flyktingarna kommer ut i arbete eller studerar vidare. Det är en vinst både för kommunerna och för staten, men framför allt för den som kommer till Sverige, säger Erik Ullenhag (FP).

-Pettersson undrar hur Ullenhag räknar fram den vinsten och om han ens vet det själv? Hälften av dem som kommer från Afrikas horn, Irak med flera platser har nämligen inte fått sitt första jobb ens efter nio år i Sverige och många av dem som arbetar gör det tack vara skattesubventioner.

SVT 

5 thoughts on “Vi tar fullt ansvar för flyktingarna i två år

  1. Har han möjligen räknat ut vad alla utbrända bilvrak kostar
    samhället, eller all annan grov brottslighet, poliskostnader
    domstolskostnader, Advokatkostnader, Tolkkostnader,
    fusk med assistansbidrag osv osv. Men som vanligt ser
    den regeringen all invandring i ett Rosa skimmer!

  2. Två år är kort tid då mediantid till arbete, om ens riktigt jobb, är uppemot 10 år. Sedan undrar jag om inte studier kostar alltså ingen berikning på kort sikt och studier under tre år är väl inte så mycket att hänga i julgranen…..så längainte källor och fakta redovisas är Ullenhags ord bara snömos…..

  3. Om invandrarna är en sådan vinstlott borde det finnas statistik på det!?

    Dessutom borde flera välkomnas av de rika kommunerna men det är tvärt om.

    Detta tolkar jag som att 7-klövern ljuger oss rätt upp i ansiktet.

  4. Vi tar ansvar i två år!! Vems är dom pengarna?? Var kommer dom ifrån?!

Kommentera