Kidnappning av flickor ”ideologisk”

NIGERIA/ISLAM. De över 200 skolflickor som förts bort av islamistiska Boko Haram i Nigeria kan inte köpas loss, tror säkerhetsexperten Gabriella Ingerstad. I stället ser grymheten ut att vila på ideologi.

Ingerstad, säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), är inte särskilt optimistisk när det gäller de 223 kidnappade flickorna.

– Jag tror inte att de har kidnappats för att finansiera verksamheten och de kan därför knappast köpas fria. Det hela verkar snarare vara ideologiskt grundat och det kan handla snarast om en provokation mot väst. Det finns dessutom indikationer på att många inom den nigerianska politiska eliten stödjer Boko Haram ekonomiskt. Det är en väldigt komplex situation, säger Ingerstad.

-Pettersson har alltid sagt att islam är inte en religion utan en ideologi och dödskult…

Läs mer på SvD

 

 

 

4 thoughts on “Kidnappning av flickor ”ideologisk”

  1. Men ingen i vår ”duktiga” regering låtsas om detta, och ingen
    bland Sossar Miljötalibaner kommunister Feministisk idioti
    känner något för dessa flickor. Men den storkäftade Gudrun
    är väl fullt upptagen med att försöka kvotera in rödstrumpor
    på ledande poster.

  2. Mådde illa av att se den flinande representanten för Boko Haram säga att all undervisning av flickor/kvinnor var emot deras religion och att de skulle säljas till riktiga muslimer.

    Man kan fundera över vilken utbildning och intelligensnivå de själva ligger på.

    Man kan också fundera över den religionens åsikt att det är OK att köpa sig en fru eller två. I mina ögon är de inga riktiga män.

  3. I Absurdistan finns en expert (minst) inom alla områden..När det gäller Boko Haram heter hon Gabriella Ingerstad ! Trots man då borde väl känna till vad man importerar,står dörrarna på öppen gavel för detta avskum.

  4. Vore det inte lämpligat att säkerhetsexperten Gabriella förklarade för idioterna i sjuk-klövern, vilka problem dessa odugliga slemskallar gladeligen tar emot med öppna armar????

Kommentera