Är er människosyn bättre än min?


MÖLNDAL. Angående Wallensäter och övriga i styrelsens beslut att porta SD från Folkets hus.

Jag heter Ilona Michalowski och representerar Sverigedemokraterna i Mölndal. Jag är 36 år och läkare med en gedigen yrkeskarriär inom vård och omsorg. Jag är invandrare och född i Kazakstan i forna sovjetunionen. I dagarna hände något som jag inte upplevt sedan Sovjetunionens fall. Jag blev diskriminerad p.g.a av mina politiska åsikter. Jag blev nekad tillträde till ”folkets” hus, som en slags politisk apartheid. Anledningen skulle vara att vi inte hade samma människosyn?

2014-05-01_1506Vilken människosyn är det ni syftar på? Jag jobbar dagligen med att vårda och läka människor. Jag är ideellt engagerad i välgörenhet och jag är Sverigedemokrat. Vad är det ni utför på dagarna som gör er så mycket bättre?

Vilka är ni som kan hävda att jag har en sämre människosyn, vad ger er rätten att antyda att jag och mitt parti är rasister? Jag är själv invandrare och de flesta av mina vänner är det också. Sverigedemokraterna har utvecklats och att kalla oss för rasister är direkt felaktigt, okunnigt och fördomsfullt. Vi är ett parti som står upp för medborgarnas intressen och för en politik likt den som förs i övriga Europa.

En mer berättigad fråga är snarare vad har ni själva för människosyn? Vi har ett samhälle där människor dör för att de nekas rätt vård, ett samhälle där vi tvingar ut dödssjuka in i arbetslivet, ett samhälle där man omvandlar lokaler för äldreboenden till mer lukrativa verksamheter som boenden för ensamkommande.

Jag blev Sverigedemokrat för att bekämpa det som svenska medborgare utsätts för, men jag skulle aldrig förhindra någon annan att uttrycka sin åsikt. Att neka Sveriges förmodligen tredje största parti tillträde i Folkets Hus är direkt odemokratiskt.

Jag kommer från en familj som i generationer har kämpat för demokrati. Först min farfar som stred mot nazisterna och min morbror som bekämpade kommunisterna. Nu verkar det som om jag måste föra kampen för demokrati vidare här i Sverige.

/Ilona Michalowski 

2014-05-01_1504


16 responses to “Är er människosyn bättre än min?

 • Stefan K

  Jag ser detta scenario framför mig.

  SD planerar besök på arbetsplatser och skolor. Vänstern mobiliserar förstås och har pluggat in ord som rasister och anti-feminister.

  Dörren öppnas och in kliver Ilona Michalowski och Hanna Wigh, två unga och vackra kvinnor med utländsk bakgrund.

  Jag kan riktig höra hur hakorna på vänstermobben slår i golvet och hur det färdigskrivna manuset göms undan lite försynt.

  Å andra sidan brukar vänstermobben finna lösningar. Vad är det de brukar kalla invandrare som inte delar vänstermobbens tankesätt? Jo, nyttiga idioter.

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Bra skrivet!
  Vill lägga till att vi är många invandrarkvinnor inom SD i Stockholm också.
  Välutbildade sådana.
  Bär alltid SD-pinne på alla mina uteplagg ( efter 5 november, var på Nytorget) ingen svensk vågar säga något. Men tänka lite får de säkert varför vi invandrare är med.
  Bor i Tensta och vistas ofta i Botkyrka- invandrare är nyfikna på SD , så har jag lite möjlighet att berätta om mitt parti.
  Brukar dela ut SDs flygblad- folk är trevliga, har inte alls upplevt något hot.
  Många ggr blev intervjuerad av Sveriges Radio, Aftonbladet, Expressen men har aldrig sett sådana som vi komma till tals.
  Passar inte alls i PK- bild…
  Det är verkligen Sovjetunionen ( Stalins tid) som vi har nu i Sverige…

  Gilla

  • Stenbock

   I stort skiljer sig dagens Sverige från dåvarande DDR,enbart på en punkt.I DDR var gränserna stängda för deras egna invånare,och de fick inte lämna sitt land.
   I Sverige råder motsatsen.Gränserna öppna för alla utifrån och förmodar,att de styrande helst såg,att vi pursvenskar packade vad övrigt är efter alla skatter,och för evigt lämnade över kvarvarande till deras nyimporterade berikare.

   Gilla

  • Pica pica

   Det är som regel inte invandrarna som vill förbjuda SD utan det är våra galna vänstermuppar och PK-folket. De ursäktar sig med att de för de stackars invandrarnas talan!? I och med detta undervärderar de invandrarna värre än de värsta nazisterna.

   Gilla

   • Argus

    Det är ren och skär rasism i sin renaste form av vänstermuppar och PK:iter att behandla vuxna människor som barn bara för att de är av annan etnicitet eller kulturell bakgrund. Det är kanske därför de vill ha hit ett fåtal att gulla med och därmed utestänga tiotusen- eller hundratusenfalt som kunde fått skydd av UNHCR och pengarna används där istället.

    Gilla

 • pappasvenpappasven

  Mycket duktig politiker och debattör förutom annan erfarenhet av livet också. Nu gäller det att njuta av de PK-konforma då de försöker hitta något negativt för SD i detta också……”Keep on pls!”

  Gilla

 • Är er människosyn bättre än min? | Señor H

  […] som jag inte skulle ha något emot att ha som husläkare! Läs Ilona Michalowskis insändare här som handlar om Lennart Wallensäters och Folkets Hus-styrelsens beslutat att porta SD från Folkets […]

  Gilla

 • Friskytt

  Om denna kvinna blir nästa partiledare för SD så kan inget stoppa dem.

  Gilla

 • Ruben

  Trodde inte mina ögon när jag läste det, vilken fantastisk kvinna. Men det är klart hon har ju ett annat tänk och världsbild än det gängse slöddret

  Gilla

 • Argus

  Hysch! Hör ni pyset? Det är luften som läcker ur propagandaballongen. Sverigedemokrater ska ju vara svenska misslyckade bittra lågutbildade män och här har vi en invandrad välutbildad kvinna som säger ifrån.

  Gilla

 • Pica pica

  Hur går det nu med PK-politikers och -medias förutfattade mening om att SD är ett rasistiskt och främlingsfientligt parti? Ideligen sägs också att medlemmarna i SD består av unga obildade och arbetslösa killar från glesbygden?

  Bra skrivet av Ilona. Kanske dags att uppdatera bilden av SD?

  Gilla

 • allemand

  Bra Ilona, just det. Är ni bättre än oss andra lågutbildade bonnläppar eller hur är det kära hönor?

  Gilla

 • Crilla

  Den här typen av mothugg från Sverigedemokrater som är välutbildade och dessutom invandrare är mardrömmen för PK-maffian? De avfärdar det hela som ”virrpannor” men det kommer de att få äta upp förr eller senare. Sanningen är att det är svensk demokrati som är grumlig. En leksaksdemokrati som lämnar övrigt att önska.

  Gilla

  • ajxn

   Virrpannor är rätt bra. Har man dålig koll på grundlag och mänskliga rättigheter så blir det rätt lätt så.
   1) Äganderätten innebär att ÄGARNA bestämmer vilka som får tillgång till de lokaler de själva äger. Eller vill du försvaga äganderätten till hus så vilken som helst har rätt att hyra och ägarna en skyldighet? Vill du verkligen det?
   2) Det är inte någon som försökt hindra någon demokratisk gång här. SD får gärna ha sina möten, men någon annan stans. FH vill inte ha SD:s hyrespengar.
   3) Ej heller har någon försökt att hindra någons åsiktsfrihet. Det är fortfarande lika lätt att bli medlem i SD.
   4) Det är inte diskriminering när ägarna inte hyr ut, annat än hos SD:are som drar på sig offerkoftan, igen. Så skingra er gott folk, det finns ingen skandal här.

   Så, som vanligt så hävdar SD:are att de har rättigheter som hindrats dem och hävdar att andra har skyldigheter att serva dem. Rättigheter och skyldigheter som inte finns.

   Varken i lagen, grundlagen eller moraliskt.

   Vill ni ha en lokal som ni kan hyra när ni vill, så bygg en egen. /ironi på
   Kom även ihåg att ni följdaktligen inte får neka Muslimer att hyra lokalen för möten varje lördag, för det vore ju odemokratiskt. Eller hur var det hon skrev?
   /ironi av

   Gilla

 • Lusharpan

  Något av det bästa jag läst på mycket länge. Bra rutet Ilona. Verkligen huvudet på spiken i ett Sverige som numera inte är en demokrati.

  hälsar

  Lusharpan

  Gilla

  • ajxn

   Lusharpan, läs på vad Demokrati är och vad Äganderätt innebär. När du ändå håller på kolla mänskliga rättigheter och åsiktsfrihet och vad som står i grundlagen om detta. Du har uppenbarligen vissa hål i din kunskap.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: