Morgonbussen

Idag, straxt före klockan sex tog jag bilen för att åka den korta biten till skogen där jag tar min motionsrunda. Som vanligt stod det en hel del människor och väntade på sexbussen på väg till sina arbeten, jag känner igen de flesta till utseendet och vinkar till en del.

De undrar naturligtvis vart jag åker nästan varje morgon liksom jag funderar på vilket arbete de är på väg till.

Då slår det mig plötslig, jag har åkt genom den lilla staden i många år och sett mängder med människor ta bussen på tidiga mornar, där står svenskar, finnar, asiater, sydamerikaner, några som jag tror är jugoslaver och väntar i ur och skur för att åka till sina jobb…men där står inte en enda med mellanöstern- eller afrikanskt utseende. Inte en enda särk eller huckle…

-Pettersson undrar om du har något svar på detta Myten? Ingår inte araber och afrikaner i de 600 000 som går till jobbet varje vecka?

2014-04-30_0744

8 thoughts on “Morgonbussen

  1. Jag vet också många från annat land som arbetar och inte vill vara till last för någon.Som är upp i gryningen för att dom vill..någonting annat än dom som bara vill vara bidragstagare.

    Interagtionsministern borde fundera varför han så gärna vill att dom som inte vill arbeta ska var i Sverige?Varför vill man det för ett lands bästa?

  2. Under denna rubriken lägger jag in dagens stora sensation från min ”lilla håla” i sydvästra Sverige:
    Med posten anlände idag en färgglad publikation,tillverkad av glättat papper och med färgglada bilder…
    Eftersom jag sällan får annat än räkningar och reklam i min låda,ögnade jag genom skriften.
    Hela denna lilla tidningen var fylld av positiva utlåtanden typ,”Hurra vad vi är bra”..
    Eftersom jag inte kände igen min orts verklighet,kollade jag åter en gång bakifrån,och likt araberna tillbaka mot första sidan.
    Jo det var faktiskt en propagandaskrift av samma format som skandaltidningarna.Har inte sedan jag var barn,läst en så rikhaltig och spännade saga.Till slut föll mig in hur eländig vår SEK har blivit,när i stort tack vare alla ”nysvenskar” idag hela befolkningen är levande miljonärer, räknat efter vår nya nödvaluta Kronan !Drog en lättnadens suck,att mitt sparkonto är praktiskt taget tomt….

  3. …eller har någon sett en neger i traktor? Passa på
    att titta nu så här i vårbruket. Inte en enda!
    Men så hade också t.ex. Centern 0 % (noll) i valdistrikt
    Rinkeby nu senast….. Rosengård 0.15%…..

  4. Det är väl trevligare att ha sovmorron och bli försörjda av dom stackarna som får dra sig upp i ottan och slita hela dagen och komma hem dödströtta.

    • ska man betäcka sina 3 olagliga fruar och den lagliga förstå jag att man är trött på morgonen. Titta vilka som ligger på BB och kalvar.
      Skulle kunna vara Mogadishu BB full med avelsmaskiner som kläcker ut sig baby kaffers.

  5. En fråga som de flesta verkstadsarbetare ställde sig förra seklet var även, har ni någonsin sett en Zigenare i overall?

    • Så är det än idag Ruben…I mitt ghetto går dessa Zigenare prydligt klädda i mörka kostymer,med vit skjorta…Nu sover jag förstås under mörka tiden av dygnet,då det påstås att dessa utför sina arbeten !

Kommentera