Färdtjänstchaufför åtalad för att ha våldtagit förståndshandikappad passagerare

GNESTA. En chaufför i färdtjänsttrafik i Sörmland åtalades i dag misstänkt för att i samband med en körning ha utsatt en förståndshandikappad flicka för våldtäkt.

Han ska i samband med körningen ha tvingat hennes till handlingar jämställda med våldtäkt, enligt åtalet.

Han ska sedan när körningen avslutats ha tvingat flickan till samlag. Mannen medger samlag, men nekar till brott.

Han sitter häktad i avvaktan på rättegång nästa torsdag, 8 maj.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio Sörmland och Södermanlands Nyheter med flera inte tycker det är viktigt att allmänheten får reda på att mannen är irakisk medborgare och heter Wisam Abbas Hashim Al-Rubaye, född1991 och har tolkbehov på arabiska…

2014-04-29_2140

 TIDIGARE 2014-04-10.  En man sitter häktad misstänkt för två våldtäkter under samma dag. Våldtäkterna ska ha ägt rum i Gnesta kommun.

2014-04-09_2032

En 22-årig man sitter sedan en vecka häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäkt inom Gnesta kommun. Våldtäkterna ska ha ägt rum den 28 mars i år och redan dagen efter greps mannen misstänkt för brott.

Det är oklart om offer och förövare känner varandra men en av våldtäkterna ska ha ägt rum i den målsägandes hem medan den andra har ägt rum på annan plats men fortfarande inom kommunen. Polisen är förtegen om var.

– Brotten ska ha begåtts dels i offrets bostad men också på ett annat ställe som jag inte vill gå inte närmre på, säger Bengt Jansson, rotelchef på enheten för grova brott vid Polisen i Nyköping.

– Vad jag kan säga är att brottet rubriceras som våldtäkt, att utredning pågår och att mannen sitter häktad på sannolika skäl sedan den 1 april, säger Jansson.

SN har försökt nå kammaråklagare Charlotte Ahlberg för en kommentar.

-Pettersson hittade ovanstående korta artikel i lokaltidningen Södermanlands Nyheter den 8 april men saknade lite information, det verkar inte som tidningen tror att läsarna vill veta lite om gärningsmannen alternativt vill lura i prenumeranterna att förövaren är en sörmlänning, nåväl, det är som så ofta förr en arab och taxichaufför som varit i farten, dessutom var kvinnan han våldtog två gånger samma dag förståndshandikappad.

Mannen heter Wisam Abbas Hashim Al-Rubaye är född 1991, bor i Trosa men är medborgare i Irak och behöver tolk på arabiska.

Här har vi ett mysterium, en relativt ung person som bott i Sverige i ungefär tio år har inte lyckats lära sig svenska men har ändå lyckats ta körkort och taxilegitimation och har fått förtroendet att köra funktionshindrade passagerare!!!

Det känns som den som godkänt körkortet/taxilegitimationen borde kallas till förhör.

2014-04-09_2119

7 thoughts on “Färdtjänstchaufför åtalad för att ha våldtagit förståndshandikappad passagerare

    • Tror för min del att dessa ”arabiska berikare”,enbart byter ut sina förarbevis för kamelkaravaner,mot ett svenskt körkort.I varje fall har de inte lärt sig köra bil…Det upptäcker man dagligen i trafiken. 😉

      • Men hur går det till att en person som endast kan arabiska får svenskt körkort och blir anställd att våldta förståndshandikappade av svensk färdtjänst?

  1. Och sånt här skall förståndshandikappade personer behöva stå ut med. Det är bara VIDRIGT. Att ge sig på en människa som kanske inte ens förstår vad som pågår utan bara blir oerhört rädd. Jag saknar snart ord för vad jag anser om dessa invandrare.

    • När staten betalar 80% av lönen så är man dåre om man inte anställer arab.

  2. (Älskar grumpy cat)

    Det finns säkert Södertäljeanknytning när våldtäkt kommit upp.
    Jag har närvarat vid tingsrätten i Södertälje angående gruppvåldtäkter och kan säga att alla ser ned på svenska flickor/kvinnor.
    Gnesta, Nykvarn, Mölnbo, Hölö är orter som blir tagna på sängen i fråga om vårt nya samhälle!
    Jag tycker att alla från MENA ska ha prövotid på 10 år och haft arbete minst 2 år.
    Jag tycker att vi ska skippa HELT bidragsinvandringen!

Kommentera